Otthon / Kert és terasz

8 hatékony stressz elleni növény – A levegőt is tisztítják!

Borús hangulat ellen is ideális növényekkel körülvenni magunkat. Mikor a lakásból sincs kedvünk kimozdulni, vagy ha a fél életünket az irodában töltjük, a növényeknek meglehetősen pozitív hatásuk van az életkedvünkre. A szobanövények nemcsak a környezetük díszei, de oxigént termelnek, és hatékonyan képesek tisztítani a levegőt. Angliában már receptre írják fel a szobanövényeket a szorongásos, depressziós tünetek enyhítésére. Néhány jól megválasztott és tökéletesen elhelyezett növény nemcsak jól mutat, és kiváló dekoráció, de barátságossá, otthonossá is teszi a lakást. Azáltal pedig, hogy a természetet közelebb hozza hozzánk, és a levegőt is tisztítja, stresszoldó hatása is jelentős.

A jól megválasztott szobanövények akár az életminőségünkön is javíthatnak: segítik az alvást, javíthatják az agyműködést, pozitívan hatnak a hangulatunkra, csökkentik a megfázás, légzőszervi betegségek esélyét, és a stresszoldásban is komoly szerepük van.

Önmagában a zöld szín is nyugtatóan hat. Egy ilyen növény a hálószobában vagy az irodában gondoskodhat arról, hogy a stressz szintünk csökkenjen. Érdemes úgy választani szobanövényt, hogy ne igényeljen túl sok törődést, és valóban mutatós darab legyen.

Az aloe vera viszi a pálmát

A gyógyászatban és a kozmetikai iparban igen kedvelt növény, amely nemcsak a gyulladást segít megszüntetni a testünk bizonyos részein, de a levegő minőségét is képes szabályozni a lakásban.

Segít megtisztítani a tisztítószerekben található kemikáliáktól a levegőt, és az illóolajok az immunrendszerünkre is pozitív hatással vannak.

Szárazságtűrő növény, szereti a napfényt.

Anyósnyelv

Az anyósnyelv a legigénytelenebb növények közé tartozik, és szinte bárhol jól érzi magát a lakásban.

Elnyeli a szén-dioxidot, és oxigént szabadít fel éjszakánként, úgyhogy ez pont a hálószobába való, ha tiszta levegőre vágysz.

Csökkentheti a fejfájást és a magas vérnyomást, sőt az immunrendszernek is jót tesz.

Rozmaring

A jól ismert fűszernövény pompás szobanövény is. Az illata önmagában hangulatjavító hatású, és csökkenti a fáradtságérzetet is.

Nemcsak a lakás levegőjét védi a káros anyagoktól, de jó hatással van a mentális egészségünkre és a memóriánkra is. Az álmatlanságban szenvedők barátja, mely napos helyen érzi leginkább jól magát.

Vitorlavirág

Rendkívül egyszerű gondozást igénylő növény, mely árnyékos, hűvös helyen, kevés fény mellett is jól érzi magát.

A vitorlavilág szinte egész évben virágzik, tisztítja a levegőt, és képes semlegesíteni a mérgező gázokat. Pihentető alvást biztosít, irodában pedig csökkenti a stresszt.

Olvastad már?  Máris lefárasztott ez a hét? Így eressz le otthon, ha túl sok volt a stressz

 

Majomfa

A varjúhájfélék családjába tartozó majomfát, más néven pozsgafát, szerencsét hozó növénynek tartják.

A közvetlen napfényt kedvelő örökzöld segít a stressz és a félelem leküzdésében.

Orchidea

Rendkívül dekoratív, bájos, hosszú életű virág, mely a feng shui-ban is különösen értékesnek számít.

Édeskés illata nyugtató, hangulatjavító hatású, és a pozitív energiákat erősíti. Kellemes illatot áraszt. Éjszakánként oxigént bocsát ki, ezáltal tisztítja a levegőt.

 

Dracéna

Ez az izgalmas, vibráló növény képes a plafonig nőni.

A legnépszerűbb dekorációs céllal használt dracéna (sárkányfa) azonban nemcsak üres sarkok kitöltésére alkalmas, de eltávolítja a mérgező gázokat a levegőből.

Irodákban, mesterséges környezetben stresszoldó hatású. Leginkább napos, világos helyen érzi jól magát. Strapabíró szobanövény, melyet kezdők is könnyedén tudnak gondozni.

 

Szerencsebambusz

A gazdagság és a szerencse szimbóluma a Távol-Keleten, mely a feng-shui szerint is jó hatással van az életenergiára.

A kevés gondoskodást igénylő rendkívül zöld növény akár egy árnyékos sarokban, a közvetlen napfénytől távol, kb.

1-2 cm tisztított vízben is remekül érzi magát.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást