Manapság mindenki a természetes szépségápolást igyekszik űzni, aminek eredményeképpen többféle otthon elkészíthető hajmaszk receptje kering a neten. Ezek közül azonban sok kence csak tovább komplikálja életünket, és hidd el, jobban jársz, ha az alábbi hozzávalókat inkább elfogyasztod, mint a hajadra kened.
VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton
1/5 Almaecetes avokádó vagy banán
Az avokádó egyrészt drága, másrészt valóban tele van egészséges zsírokkal, azonban ezek csak akkor válnak hasznunkra, ha megesszük, a hajra kenve ugyanis csak annyit érünk el, hogy iszonyú nehéz lesz belőle kimosni. Az almaecet szintén olyan hozzávaló hírében áll, ami mindenre jó és az igaz is, hogy remek természetes antioxidáns. Ennek ellenére nem ajánlatos sem a haj hosszára, sem a fejbőrre kenni, mert ugyan lehet, hogy fényesebb lesz tőle a sörényed, de a savas kémhatás miatt könnyen kiszáríthatja a fejbőröd és töredezetté teheti a hajvégeket. Valaki turmixolt banánnal keveri az almaecetet, sok értelme ennek sincs, csak ezt is nagyon nehéz kimosni a hajból.
Az esszenciális olajoknak kétségtelenül remek élettani hatásai vannak - és nem utolsósorban remek illatuk - mégsem ajánlott őket hajpakolásokban használni. A borsmenta, bazsalikom és ausztrál teafa olaj irritálhatja a fejbőrt és korpássá is száríthatja. A tojásos pakolásnak pedig nemcsak a szaga hagy némi kívánnivalót maga után, de hajlamos a hajra „túrósodni”, főleg, ha meleg vízzel mosod le.