Életmód / Egészség / Stílus / Test

Hatalmas tévhitek a női mellről – Te is bedőlsz ezeknek?

#5 mítosz: nem szabad melltartóban aludni

Biztosan hallottad már, hogy melltartóban nem lenne szabad aludni. Noha tény, hogy minden egyes nap ebben ágyba bújni nem a legjobb ötlet (és kicsit sem kényelmes), arról szó sincs, hogy néhanapján ne lenne szabad. Ha olyan darabot viselsz, amiben nincs merevítés, puha és sztreccses anyagból készült, az égvilágon semmiféle problémát nem fog okozni, hogy melltartóban alszol.

#6 mítosz: ha edzel a melleidre, nő a méretük

Akit zavar, hogy a mellei nem elég nagyok, valószínűleg utánanézett már annak, lehet-e tornázással növelni rajtuk egy kicsit. Talán találtál is olyan cikket, amiben azt mondják, hogy van rá lehetőség, de ez esetben sajnos el kell, hogy keserítsünk. A melleket szövetek alkotják, és nem izmok. Vannak a szövetek mögött izmok, persze, de ha ezekre edzel, a kosárméreted nem fog növekedni. Az orvosi beavatkozás mellett csakis a hormonális változások és a fogyás-hízás befolyásolja a melleid méretét.

#7 mítosz: a mellimplantátum örökké tart majd

Aki a 20-as éveiben úgy dönt, hogy szeretne mellimplantátumot, biztosan reménykedik abban, hogy egy életre letudta ezt a problémát. De itt sem ez a valóság. Nagyon sok szépészeti klinikán 10 év garanciát vállalnak csak, ezután pedig nem tudják garantálni, hogy minden rendben lesz az implantátumokkal, de még így is rengeteg olyan nő van, akinél korábban jelentkeznek a mellékhatások.

Olvastad már?  A legjobb természetes gyógymódok gyakori betegségekre

A probléma többféle is lehet: tokzsugorodás, sérülés, szövődmény, rossz minőségű implantátum vagy annak elöregedése, amelyek miatt 10 évente cserét javasolnak. Ha belevágsz az implantátumba, akkor tudnod kell, hogy 10 évente egy újabb műtétre készen kell állnod!

#8 mítosz: a mellrákot a genetika okozza

Valójában a mellrákos megbetegedések kevesebb, mint 10%-a genetikai, a többségnél pedig úgy jelentkezik a betegség, hogy a családban senkinél sem fordult elő korábban. Természetesen vannak olyan esetek, amikor a genetika jelentősen befolyásolja a mellrák kockázatát (például ha megvan benned a BRCA1 vagy BRCA2 gének), de önmagában a tény, hogy a családban senki sem érintett, még nem jelenti azt, hogy te is 100%-os biztonságban tudhatod magad. Emiatt fontos havonta ellenőrizned magad a fürdőkádban, évente egyszer pedig a nőgyógyászodnak is meg kell vizsgálnia a melleid állapotát.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást