Modern, felgyorsult világunkban szinte minden ember állandó időhiánnyal küzd, hiszen folyamatosan rohanunk, vár a munka, a ház körüli teendők, a család, és közben még valami főtt ételt is kell varázsolni az asztalra… bár az étel házhoz rendelése meglehetősen kényelmes lehetőség, aki azonban jobban szereti a házi kosztot, az inkább veszi a fáradságot, és gyorsan összeüt valamit.
A főzés és az előkészületek ideje viszont nagyban lerövidíthető, ha ott lapulnak a konyhaszekrényben az alábbi praktikus eszközök.
3/4 Szűrőfedő
Amikor a tészta megfőtt, akkor általában átöntjük egy szűrőbe, a vizet hagyjuk lefolyni róla, majd miután kicsepegett, a kész tésztát visszaöntjük a lábasba. Ennél rövidebb és gyorsabb, ha a lábas tetejére egy szűrőfedőt teszünk, amin keresztül a vizet egyszerűen leönthetjük, a tészta pedig az edényben marad. Ugyan apróságnak tűnik, mégis több percet spórolhatunk vele.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!