Használd a mustárszínt a lakásban isHasználd a mustárszínt a lakásban is – 5 lakbeberendezési ötlet a szezon slágerszínével

Használd a mustárszínt a lakásban isHasználd a mustárszínt a lakásban is – 5 lakbeberendezési ötlet a szezon slágerszínével

Címlap / Otthon / Dekor / Használd a mustárszínt a lakásban isHasználd a mustárszínt a lakásban is – 5 lakbeberendezési ötlet a szezon slágerszínével

Az idei év egyik legnagyobb slágerszíne még mindig a mustársárga – de nem csak a ruhatáradban érdemes felfrissíteni vele, hanem a lakásodban is nyugodtan használhatod. Árnyalattól függően feldobhatja az egyszínű szobát, varázsolhat egy kis színt a fakó falak közé, vagy sikkessé teheti egy helyiség hangulatát. Inspirálódj ezekből az ötletekből!

Színezd a falakat!

Bár harsánynak tűnhet, a mustársárga valójában nagyon jól tud mutatni a falakon, akár úgy is, hogy egy helyiségben minden falat ezzel a színnel festesz le, akár úgy, hogy csak az egyiket emeled ki vele.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Ha elég nagy és világos a helyiség, akkor nyugodtan kísérletezz sötétebb, aranyszínbe átsejlő változatokkal, ha pedig kisebb és sötétebb, akkor világosabb, élénkebb, és citromsárgásabb árnyalatokkal. Ha még egy egész falat sem akarsz befesteni, akár geometrikus mintában is gondolkodhatsz, amit a fal egy részére viszel csak fel. Minden az apró nüanszokon múlik!

Rejtsd el a részletekben!

Képek forrása: 1 / 2 / 3

A mustársárgát úgy tudod a legegyszerűbben bevezetni a lakásodba, ha nem rögtön a falakkal, hanem az apróbb, de stílusos kiegészítőkkel kezdesz.

Így kipróbálhatod, hogy mennyire illik hozzád tulajdonképpen ez a szín, és hogy tetszik-e egyáltalán a lakásban. Arról nem is beszélve, hogy egy-egy mustársárga kiegészítő nagyon jól feldobja a lakást akkor is, ha egyébként elég unalmasak a színei.

Dobd be a textilt!

Egy-egy jól mutató textíliát a legkönnyebb beszerezni – ha szeretnél mustársárgát csempészni valamelyik helyiségbe, akkor egy ilyen textillel könnyen megteheted.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Sőt, ha megunod az egyik szobában, már mehet is a másikba, így biztos, hogy soha nem unsz majd rá. Játssz nyugodtan az anyagokkal, ez a szín most mindenben tökéletes.

Mustár a konyhába is

Ne csak a hálószobára vagy a nappalira gondolj, ha azt tervezed, hogy feldobod egy kis mustársárgával a lakást – a konyhát se hagyd ki!

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Különleges hangulatot ad a helyiségnek az, ha csempészel ide is egy kis színt, és nem csak a klasszikus fekete-fehér, bézs és kék színekkel dolgozol. A színes konyha szinte mindig modern hatást kelt, főleg, ha az idei év slágerszínével kombinálod.

Gondolkodj bútorban!

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Egy-egy karakteres mustársárga bútor bármilyen unalmas lakást feldob, csak jól válaszd meg, hová rakod – ez az árnyalat ugyanis a legjobban a neutrális színekkel, illetve a fehérrel és a feketével mutat, ezeken túl viszont nehéz megtalálni, mi az a színárnyalat, amivel nem ütik egymást.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást