Három-összetevős, egészséges fogások, ha otthonról dolgozol, de nincs időd főzőcskézni

Három-összetevős, egészséges fogások, ha otthonról dolgozol, de nincs időd főzőcskézni

Címlap / Életmód / Receptek / Három-összetevős, egészséges fogások, ha otthonról dolgozol, de nincs időd főzőcskézni

Neked sincs mindig kedved hosszú órákat tölteni a konyhában, és kedved lenne néha gyorsan, alig pár összetevőből elkészíteni a vacsorát? Akkor mutatunk is neked néhány finom receptet, amihez az olajon és a són kívül csak három hozzávalóra lesz szükséged!

VIDEO Év végi fejlődés horoszkóp: ez az, amit még idén kell megfejlődnöd

BBQ csirke édesburgonyával

Hozzávalók: 2 közepes édesburgonya, csirkemellfilé, 1/3 bögre BBQ szósz

Elkészítés: Először szeld fel a csirkemellet nagyon apró szeletekre, minél kisebb, annál jobb. Ezután főzd meg őket olajon, sózd, majd ha kész, tedd félre egy kis időre.

Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, majd az édesburgonyákat vágd félbe, és egy sütőpapírra helyezd fel őket. Süsd addig, míg meg nem puhulnak, ez nagyjából 35 perc, de a burgonya méretétől függően változhat.

Egy serpenyőben közepes lángon melegítsd fel a BBQ szószt, majd keverd hozzá a csirkét, is. Ha kész vagy mindkettővel, csak annyi a dolgod, hogy az édesburgonyára szedj némi csirkét, és már jöhet is az isteni ebéd! Ha pedig vannak még otthon egyéb hozzávalóid, akár petrezselymet, hagymát is tehetsz rá.

Unsplash

Almaszószos csirke

Íme egy recept azoknak, akik szeretik az édes húsokat!

Hozzávalók: 5 dl almalé, 6 közepes csirkecomb, bulgur

Elkészítés: Egy mélyebb serpenyőbe öntsd bele az almalevet (a legjobb, ha olyat veszel, amiben nincs hozzáadott cukor), majd melegítsd fel közepes lángon. Amikor forrni kezdd, tedd bele a már megsózott csirkecombokat, majd vedd alacsonyabb lángra a tüzet.

Tedd rá a fedőt, és süsd nagyjából 15 percig, majd utána fordítsd meg a szeleteket, és süsd őket még 15 percig. Ezután a fedőt egy kicsit húzd félre, hogy a gőz távozni tudjon, és az almalé besűrűsödjön, majd még 10-20 percig főzd, miközben folyamatosan forgatod a csirkét.

Amikor már kezd nagyon sűrűsödni a szósz, érdemes gyakran kevergetni, mert könnyen leéghet. Ha már eléggé megsült a hús, csak vedd le a tűzről, és kész is az édes, almás csirkecomb, amit bulgurral érdemes tálalni!

Sonkás-kolbászos gnocchi

Hozzávalók: 1 zacskó teljes kiőrlésű gnocchi, 1 zacskó sonka, 1 bögre borsó

Elkészítés: Forró vízben főzd meg a gnocchit, egy másikban a borsót, amikor pedig utóbbi már kezd megpuhulni, egy serpenyőben a szeletekre vágott sonkát kezdd el felmelegíteni közepes lángon.

Add hozzá a főtt borsót, és ezt nagyjából egy-két percig folyamatosan kavargasd. A végén ezt csak össze kell keverned a gnocchival, és már eheted is a néhány perces borsós, sonkás gnocchit.

Akár húsvét után, a megmaradt sonkából is elkészítheted, ha pedig felturbóznád, ízlésed szerint tehetsz bele hagymát, paradicsomot, esetleg sajtot a tetejére!

Pekándiós lazac

Hozzávalók: 4 darab lazacfilé, 4 evőkanál pesto szósz, 4 evőkanál pekándió

Elkészítés: A sütőt melegítsd elő 180°C-ra, és tegyél egy kis olajat a sütőpapírra. A lazacokat erre helyezd rá (bőrükkel lefelé), majd egy evőkanálnyi pesto szószt tegyél minden egyes filére.

Ha ezzel megvagy, jöhet ugyanígy a pekándió is. Helyezd be a sütőbe a tepsit, majd süsd addig, míg a lazac meg nem puhul kellően, ez a hús vastagságától is függ.

Átlagosan mindössze 20 perc, és már el is készültél a nem mindennapi fogással!

Gyors karfiolkrémleves

Hozzávalók: 1 fej karfiol, kakukkfű, sózatlan vaj (olívaolajjal is helyettesítheted)

Elkészítés: Távolítsd el a karfiolról a leveleket, és szeld őket kisebb darabokra mosás után.

Egy közepes méretű lábasban kezdd el főzni úgy nagyjából 4 bögre vízzel (de ez a karfiol méretétől is függ, lényeg, hogy elfedje a víz), majd keverj hozzá két evőkanálnyi sót. Ha megfőttek, szedd ki őket a vízből, és helyezd a turmixgépbe, nagyjából addig, hogy a gép a feléig legyen tele.

Ezt követően a főzésükhöz használt sós vízből merj bele annyit, hogy a karfiolt félig ellepje, majd óvatosan turmixold össze őket. Amikor már kezd pürésedni, hozzáadhatod a vajat ízlés szerint!

Természetesen a megmaradt karfiollal is ugyanezt kell végigcsinálnod, a végén pedig egy kis kakukkfüvet érdemes szórni a tetejére.

Brokkolis tojásmuffin

Hozzávalók: 3 tojás, brokkoli ízlés szerint, cheddar sajt

Elkészítés: Melegítsd elő a sütőt 190°C-ra.

Amíg ez felmelegszik, egy muffin szilikonformát kenj ki olajjal, majd egy edényben keverd össze a tojást és a brokkolit (ezeknek arányát ízlés szerint határozd meg), majd jöhet rá egy kis só.

A keveréket töltsd bele a szilikonformába, majd szórj rájuk a cheddar sajtból. 12-15 perc sütés után a sós „muffin” már fogyasztható is!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!