Halloween közeledtével nemcsak a jelmezek, hanem az asztalra kerülő ételek is szörnyen izgalmasak lehetnek. Ha szeretnéd, hogy a gyerekek örömmel falatozzanak, miközben észre sem veszik, hogy egészséges zöldségeket és gyümölcsöket is fogyasztanak, próbáld ki ezeket a megoldásokat!
VIDEO Év végi fejlődés horoszkóp: ez az, amit még idén kell megfejlődnöd
1/10 Gomba halálfejek
Felezd meg a nagyobb gombafejeket, majd vágj beléjük egyszerű, halálfejszerű arcokat – segít, ha szívószálat használsz a szemgödröknek! Tálald őket mártogatós mellé vagy tedd pizzára!
Ha a fekete olajbogyót félbevágod majd vékonyan felszeled, akkor megkapod a póklábakat: ezután már csak a pókocskák testét és fejét kell rátenned a kelt tésztára, hogy vidám csemegét tehess az asztalra.
Vágd félbe a megtisztított banánokat, majd mártsd őket csokiba – cukorkaszemekkel aranyossá, mégis alkalmivá teheted őket. Használhatsz fehér csokit és múmia figurákat is készíthetsz habzsák segítségével.
Egy piros almát csumázz ki és vágj hasábokra – ezután már csak annyi a teendőd, hogy összeragasztod őket kettesével. Ehhez használj mogyorókrémet, majd cukorból vagy mandulából, pattogtatott kukoricából rakd ki a fogakat.
A turmixokban az a jó, hogy szinte bármilyen egészséges finomságot elrejthetsz bennük, a végeredmény mégis finom lesz. Halloween alkalmából készíthetsz vérvörös (pl. céklás, ribizlis) de akár fekete (pl. szedres) smoothie-t is.
Vágj faragott töklámpás-szerű arcokat a kaliforniai paprikák oldalába, majd töltsd meg őket zöldségekkel vagy humusszal, esetleg egy finom, zöldséges-rizses raguval.
Az uborka is rengeteg lehetőséget kínál, hiszen meglehetősen jól tartja a formáját és könnyen alakíthatod kedved szerint. Készíthetsz belőle szellemeket, karikázva vigyorgó tök- vagy halálfejeket és persze kígyót is.
Még a legegyszerűbb szezonális zöldség is kívánatos lesz a gyerekek számára, ha ijesztő vagy éppen vicces arcokat faragtok rájuk. A répát rágcsálhatják nyersen, akár mártogatóssal, de meg is sütheted őket – kipróbálhatjátok, hogyan változik az „arcuk” hő hatására!
A karfiol eleve hasonlít az agyunkra, úgyhogy nem lesz nehéz dolgod, ha szeretnéd Halloween-re szabni. Tisztítsd meg, középen pedig enyhén vágd be: fűszerezve, bundázva még finomabb és látványosabb lesz a hatás!
Némi kreativitással és kézügyességgel hihetetlenül látványos fogásokat tehetsz az asztalra. Még a kevésbé kedvelt gyümölcsök is ízletesnek hatnak, ha egy kis csokival, cukorkával bolondítod meg őket.