Stílus / Haj

Hajszál az ünnepi levesben — Praktikus hajápolási és frizura tippek az ünnepekre

A karácsonyi készülődés közepette sokszor éppen magunkra nem tudunk elég időt fordítani. Takarítás, egész napos sütés-főzés, díszítés, rohanás. Ha voltunk is fodrásznál, frizuránk ételszagú lesz, ha megmossuk, tönkremegy. Bosszantó, mint a hajszál az ünnepi levesben. Ha azonban megfogadod az alábbi tippeket, nem lesz gondod a hajaddal!

Friss frizurával az ünnepi asztalnál

„Ha szenteste napján főzünk, és magunk készítjük otthon a frizuránkat, akkor érdemes már reggel hajat mosni és a törölközővel áttörölt hajra jó sok pakolást tenni. De ügyeljünk, hogy a pakolást ne a fejbőrre kenjük, mert az zsírosodáshoz vezethet. Akár órákig is így maradhatunk, csak a készülődés végső fázisában öblítsük le a hajunkat, majd szárítsuk meg. Így nem lesz ételszagú és nem áll össze haj, jó illatú, szépen ápolt frizurával ülhetünk az ünnepi asztalhoz. Ráadásul a több órás kényeztetés jótékony hatással van a hajra.”– tanácsolja Lafferton Annamária, elrontott frizurák helyrehozására specializálódott fodrász, a Lafferton Fodrászat tulajdonosa.

Annak sem kell aggódnia, hogy a sürgés-forgásban tönkre megy a haja, akinek fodrász készítette el frizuráját az ünnep előtt. Fel lehet frissíteni egy kis hajszárítós átfújással, pici parfümmel, a hajtövet pedig meg lehet emelni tupírozással, és máris frissebb lesz a megjelenésünk.

Ünnepi frizura tippek

Mindig aktuálisak a laza, természetes ünnepi frizurák. Hosszabb hajból a laza fonások, hajfánkos kontyok, a magába fordított lófarok vagy a masni konty pár lépésből elkészíthető. A rövidebb hajat is fel lehet dobni az alkalomhoz illő trükkös fésülési és tűzési technikákkal, hajpántokkal. A hosszú hajjal csodákat tehet egy kis hajsütés, vagy hajvasalás is. Persze csak akkor, ha ezeket az eszközöket megfelelően használjuk.

Olvastad már?  Megmutatjuk, hogy milyen frufrut vágass az arcformád alapján

Az ünnepek előtt viszont nem érdemes új frizurával vagy hajszínnel kísérletezni. Egy félresikerült fazon vagy szín elronthatja az ünnepi hangulatot, a végeredményt pedig még évek múlva is nézegethetjük a családi albumban. 

„Legyünk az ünnepek alatt is természetesek. Fontos, hogy érezzük jól magunkat a bőrünkben. Karácsony előtt az egyik legfontosabb teendő, amivel megkímélhetjük magunkat a felesleges kellemetlenségektől, ha időben bejelentkezünk a fodrászhoz a szokásos hajfestésre, igazításra, mert minél közelebb vannak az ünnepek, annál nehezebb időpontot kapni.” – mondta Lafferton Annamária.

Lafferton Annamária Magyarország első elrontott frizurák helyrehozására specializálódott fodrásza. Hatéves korában döntötte el, hogy fodrász lesz, majd 13 évesen már ott állt a hajmosónál. Volt hajmodell, majd 3 éven keresztül tökéletesítette szakmai tudását egy mesterfodrász mellett Budapesten. 2010-ben nyitotta meg az első önálló szalonját Lafferton Fodrászat néven, amely Magyarországon elsőként az elrontott frizurák helyrehozására specializálódott.
Mára két szalonja működik Budapesten. Küldetése magabiztossá tenni a nőket tökéletes frizurával.

Ne fessünk ördögöt a falra

Ha nem jutunk el a fodrászhoz, inkább ne kísérletezzünk otthoni hajfestéssel, új hajszínekkel. Ha mindenképpen szeretnénk hajunkat magunk festeni, előtte menjünk el fodrászunkhoz, ahol tanácsot kaphatunk a színt, a festéket és az alkalmazást illetően is. Ezzel sok kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat.

Az otthoni hajfestésnél – főleg a sötétebb színeknél – figyeljünk rá, hogy ne kenjük be a bőrünket festékkel a kontúrnál, ha a hajtövet festjük. Jó megoldás, ha valamilyen zsíros krémmel bekenjük ezen a területen a bőrt. Ilyenkor viszont – különösen ősz hajszálak esetén – ügyelni kell, hogy a hajszálakra ne kerüljön krém, mert nem csak a bőrünket, de a hajunkat sem fogja majd be a festék.

Olvastad már?  5 tipp a kezelhetetlenül göndör haj megszelídítésére

Natúr hajszínnél kisebb az esélye, hogy elrontjuk a frizuránkat, ha viszont már eleve festett a hajunk, akkor soha ne próbáljunk otthon hajszínt változtatni. Bízzuk ezt inkább szakemberre.

A látványos fazonváltás is várhat

Lafferton Annamária szerint a karácsonyi időszakban nem szerencsés látványosan fazont váltani. A hosszúból rövid, illetve világosból sötét és fordítva átalakulásokat időzítsük máskorra. Az ünnepi készülődéssel járó stressz egyébként is érzékenyebbé tesz bennünket, amire egy félresikerült fizuraváltás csak rátehet egy lapáttal. Az ilyesmit jobb januárra tartogatni, hiszen az újévi időszak amúgy is a megújulásról szól.

„De ha mindenképpen valami újat szeretnénk az ünnepekre, ne tartogassuk az utolsó pillanatra, mert ha nem tetszik az új fazon, vagy netán valami balul sül el, már nem lesz lehetőség az elrontott frizura helyrehozására.” – figyelmeztet a szakember.


A tökéletes frizurához elengedhetetlen a jó minőségű haj, amit csak megfelelő ápolással érhetünk el. Hajunk állapota nagymértékben meghatározza frizuránk tartósságát, valamint az elkészíthető frizurák típusait is.

A Lafferton hajápolási termékek a legkiválóbb összetevőkkel, keratin, tejprotein, shea vaj, kókuszolaj, jojobaolaj és anagain borsókivonat segítségével gondoskodnak róla, hogy az Ön haja mindig tökéletes állapotban legyen!

Lafferton hajápolási termékek 
www.facebook.com/Lafferton.Fodraszat

Lafferton Fodrászat Buda
1111 Budapest, XI. kerület, Vak Bottyán u. 2.
+36 (70) 635 1428

Lafferton Fodrászat Pest
1067 Budapest, VI. kerület, Szondi u. 16.
+36 (70) 602 5303