Stílus / Haj

Még a hajmosást is lehet rosszul csinálni – Megmutatjuk, mire figyelj

A vizes hajjal óvatosan

Tudtad, hogy a haj vizes állapotában a legsérülékenyebb? Ezért rendkívül óvatosan kell vele bánni, és nem szabad törölközővel dörzsölni, mert bár mindenki azt gondolja, hogy ezzel a mozdulattal gyakorlatilag szárazra tudja dörgölni a haját, sajnos a tapasztalat nem ezt mutatja.

Ugyanezt a végeredményt érheted el egy jóval kíméletesebb felitatás során, annyi különbséggel, hogy a hajadat kevesebb sérülésnek teszed ki. Ha tényleg nehezen száradó frizuráról van szó, esetleg a törölköző mellé kisebb kockában letépett papírtörlőt is tehetsz, ez ugyanis nagyon gyorsan képes felszívni a nedvességet, így még gyorsabban kezd száradni a hajad.

A hajpakolás is számít

A hajbalzsam nem ugyanaz, mint a hajpakolás. Míg előbbi a haj külső szerkezetét ápolja, és elég neki pár percet a tincseken tölteni, addig a pakolás a belső szerkezetre fejti ki pozitív hatásait. Azaz mindkettő elengedhetetlen, ha szép és egészséges frizurára vágysz.

Természetesen nem kell minden hajmosás után használni a pakolást (ez ugyanis több időt vesz igénybe, az adott terméktől függően fél órától két óráig is terjedhet), de hetente, vagy legalább kéthetente érdemes egy kezelést beiktatni, hogy hajunk kapjon egy intenzívebb löket hidratálást.

Oldalak: 1 2