Egészség / Életmód / Táplálkozás

Ez történik a szervezeteddel, ha minden nap eszel hagymát

Ez történik a szervezeteddel, ha minden nap eszel hagymát

1. Jót teszel vele a szívednek

Ha nyersen eszel hagymát, úgy a benne lévő flavonoidok sokkal hatékonyabban ki tudják fejteni pozitív hatásaikat! Ez az összetevő segít a testednek leküzdeni a rossz, LDL koleszterint, míg a tioszulfinátok hozzájárulnak a vér megfelelő sűrűségének fenntartásához. Ezek alapján úgy vélik, hogy a nyers hagymafogyasztás jótékony hatással van a szív egészségére, és a vérrögök kialakulásának esélyeit is képes csökkenteni.

2. Csökkenti a rák esélyeit

Egy 2019-es ázsiai kutatásban 833 bélrákkal küzdő ember, és 833 egészséges személy vett részt. A felmérés során összehasonlították az étkezési és életviteli szokásaikat, majd érdekes megállapításra jutottak: azok, akik nagyon gyakran fogyasztottak hagymaféléket (nem csak vöröshagymát, hanem akár fokhagymát, medvehagymát, stb.), azoknál 79%-kal kisebb volt az esélye a bélrák kialakulásának.

Szakértők úgy vélik, hogy a bennük lévő szerves kénvegyületek, amelyek az erős illatot is adják nekik, képesek méregteleníteni, így toxinoktól is segítenek megszabadulni, amelyeknek köszönhetően összességében csökken a rák kialakulásának esélye.

3. Szebb lesz a bőröd és a hajad

Az A-, C- és K-vitamin, ami nem mellesleg a hagymában is megtalálható, nagyon fontos elemei az egészséges bőrnek és hajnak. Ezek segítenek abban is, hogy az UV-sugárzás ne tegyen visszafordíthatatlan károsodást a testeden. Persze önmagában a hagymafogyasztás nem írja felül a naptej használatát, de nagyon jó kiegészítő lehet, pláne a téli szezonban! Összetevőinek köszönhetően hozzájárul a kollagén termeléséhez és a megfelelő szint fenntartásához, így rugalmasabbak, fiatalosabbak maradnak a vonásaid.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást