Vannak összetevők, amelyekről bár tudunk, talán mégis ritkábban kerülnek a kezünkbe a konyhában, mint amennyi lehetőség rejlik bennük. Lehet, hogy csak egyféle felhasználási módját ismertük eddig, pedig sokkal több módon is megörvendeztethetne minket, a tányéron és azon kívül is. Íme, az egyik kedvencünk, a gyömbér, amely amellett, hogy ízletes és pikáns fűszer, amely húsos ételekhez és süteményekhez is izgalmas, rendkívül jótékony hatású.
VIDEO Pár percben megtanítalak, hogyan készíts elbűvölő Valentin-napi sminket
Erősíti az immunrendszert
Talán kevesen tudják, de a cukorbetegeknek vagy az inzulinrezisztenciával küzdőknek érdemes beiktatniuk az étkezésükbe a gyömbért, hiszen segít karbantartani a vércukorszintet, de egyszerűen akkor is érdemes időről időre fogyasztanunk, ha csak szeretnénk megelőzni a betegségeket és erősíteni az immunrendszerünket.
Vírus- és baktériumellenes hatását csak fokozza, hogy rendkívül jól izzaszt, ezáltal segít abban, hogy kiürüljenek a szervezetünkből a méreganyagok.
Segíti az emésztést
A gyömbér hosszú ideje titkos fegyver gyomor- és bélpanaszokra, puffadásra, hasfájásra. Segít ellazítani a bélrendszert, sőt, hasmenés esetén is érdemes alkalmazni, segít elmulasztani a kellemetlen panaszokat és a fájdalmat.
Ha szeretnénk rendbe hozni az emésztésünket, mindenképp a nyers gyömbért válasszuk, étkezés után közvetlenül rágcsáljunk el belőle egy kis darabot, vagy reszeljük le és keverjük össze citromlével, amivel aztán a vizünket ízesíthetjük.
Igaz az íze nagyon erős, de megéri, sőt egy idő után könnyű megkedvelni. Hasonlóan jó választás émelygés ellen a gyömbérrágcsálás, kismamáknak is szokták javasolni a kezdeti rosszullétek elűzésére, sőt tengeribetegség ellen is kiváló.
A cikk folytatódik, lapozz!