A gyógymód bennünk van. A betegségek lelki okai

A gyógymód bennünk van. A betegségek lelki okai

Címlap / Életmód / Lélek / A gyógymód bennünk van. A betegségek lelki okai / 2. oldal

Tények

Ha idegesek vagyunk, az érzelmeink uralkodnak rajtunk. De íme két gondolat, melyeket hasznosnak találtam, ha egy kis távolságra akartam kerülni a gondjaimtól, hogy tisztán és pártatlanul nézhessem őket.

1. Mikor a tényeket összegzem, úgy teszek, mintha nem magamnak, hanem valaki másnak kellenének. Ez segít világosan és elfogulatlanul vizsgálódni. Segít kikapcsolni az érzelmeimet.

2.

Míg tényeket gyűjtök az engem idegesítő problémáról, azt képzelem, hogy én vagyok az ellenfél ügyvédje. Más szóval, igyekszem minden ellenem szóló tényt összegyűjteni – mindet, ami vágyaim ellen szól, amikkel nem szívesen nézek szembe. Aztán leírom az ügyet a saját szemszögemből, meg az ellenféléből – és rendszerint rájövök, hogy az igazság valahol középen van.

Belenyugvás

Ahogy végigjárjuk életünk évtizedeit, sok kellemetlen helyzettel fogunk találkozni, amelyek így vannak. Nem lehetnek másképp. Miénk a választás. Vagy elfogadjuk őket elkerülhetetlennek, és alkalmazkodunk hozzájuk, vagy tönkretesszük életünket a lázadással, és végül még idegösszeomlást is kapunk. 

Álljon itt egy bölcs tanács kedvenc filozófusomtól, William James-től:

‘Fogadd el, hogy így van’ ‒ mondta. ‒ Ha belenyugszol abba, ami történt, megtetted az első lépést, hogy legyőzd a balsiker következményét.

William James

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást