Stílus / Haj

Gyakori hajkárosító szokásaink

A hajvasaló a legjobb barátnőd? Anélkül nem indulsz el a nyaralásra, de még egy kétnapos miniszabira se? Pedig a mindennapos használatával nagyon sokat árthatsz a frizurádnak! De nem csak a hajvasaló, a hajszárító és a különböző fixáló termékek is károsíthatják a hajszálaid, így érdemes megfogadnod az alábbi tanácsokat, hogy minél tovább egészséges maradjon a hajad!

Káros hajvasalás és hajgöndörítés

Azzal már bizonyára tisztában vagy, hogy a különféle hőt kibocsátó hajformázók károsítják a hajadat, ezért nagyon óvatosan kell bánnod a használatukkal.

Nem szabad túl sűrűn alkalmaznod őket, már az sem szerencsés, ha hetente egyszer használod a hajvasalódat vagy a hajsütővasat, nemhogy többször.

Igazából ezek az eszközök az alkalmi frizurák készítéséhez megfelelőek, a mindennapi hajápoláshoz azonban a legkevésbé sem ideálisak.

Nem ennyire egyértelmű, de a hajszárítók is hasonló elven működnek, bár kétségtelen, hogy nem olyan drasztikusan. Az a legjobb, ha minél többször hagyod, hogy a frizurád magától száradjon meg, és minimálisra csökkented a hajszárítód használatát.

Ha mégis beveted az említett hajformázókat, minden esetben használj hővédő termékeket, még a teljesen hétköznapi hajszárításhoz is.

Helytelen hajfestés

Nem akarunk mindenáron rábeszélni arra, hogy fodrásznál festesd a hajadat, de ha nem akarod károsítani a hajszálaidat, akkor ennél jobb lehetőséget nem találsz.

A professzionális fodrászati hajfestékeknek van egy fix hatóidejük, aminek lejárta után már nem fejtik ki hatásukat, ezzel szemben a drogériákban kapható dobozos változatokra ez nem igaz.

Különösen fontos a fodrász közreműködése akkor, ha világosabb hajszínt szeretnél, vagy melíroztatnál.

Amennyiben semmilyen körülmények között nem tudsz pénzt szánni a szalonban történő festetésre, úgy válassz a természetes hajszínedhez közelálló árnyalatot, illetve kérd el a pontos kódokat a fodrászodtól.

Bár így lehet, hogy nem lesz tökéletes a végeredmény, legalább ideális termékkel tudsz hajat festeni.

Helytelen hajmosás és fésülködés

A hajmosás és a fésülködés szintén a mindennapi rutinunk része, ezért nagyon fontos, hogy helyesen végezzük ezeket.

Ha túl gyakran tisztítod meg a fejbőrödet és a hajadat, akkor azzal károsítod a természetes védőrétegét.

Amennyiben szükségét érzed a gyakori frissítésnek, úgy feltétlenül használj gyengébb, higított sampont, de a balzsamról sose feledkezz meg.

Ha nem problémás a hajad, akkor legritkábban két-háromhetente váltsd ki a balzsamot hajpakolással, és minden hajmosás után kíméld hajszálaidat hajvégápolókkal, öblítést nem igénylő termékekkel.

Olvastad már?  Találtunk egy frizurát, ami mindenkinek jól áll

A frizurádat mindig óvatosan bontsd ki a fésűddel, haladj lentről felfelé, sose tépd, cibáld a tincseket, végképp ne nedvesen, hiszen akkor még sérülékenyebb a hajad. Ez a törölközésre is!

Ne stresszeld feleslegesen a hajad!

Ahogy a túl gyakori hajmosás, úgy a két-háromhetente ismételt festés is káros, de emellett még akad jó néhány stresszfaktor a frizurádra nézve.

Ilyen pl. az, amikor zavarodban vagy unalmadban csavargatod a tincseidet, esetleg be is veszed a szádba a végüket.

Ez felesleges hajkárosítás, ami egy rossz szokásból ered, így le kell szoknod róla, ha nem szeretnéd tönkretenni a hajszálaid.

Egyáltalán nem szerencsés az sem, ha túl sok hajfixálót vagy ápolót használsz.

Amennyiben nem találod az arany középutat, zsírossá válhat a hajad, elnehezülnek a hajszálaid, ami miatt gyakrabban fogsz hajat mosni.

A fixálók emellett szárítják is a szálakat, ami különösen veszélyes problémás haj esetében, illetve nyáron, a fokozott igénybevétel során.

Lafferton Fodrászatok

Ha nem csak olvasni szeretnél a tökéletes frizurákról, hanem szeretnél végre egy igazán Hozzád illőt, akkor gyere el Magyarország első elrontott frizurák helyrehozására specializálódott fodrászatába, és legyen tökéletes frizurád már holnaptól!
 

Lafferton Fodrászat online bejelentkezés
https://www.facebook.com/Lafferton.Fodraszat
Lafferton Fodrászat Buda
1111 Budapest, XI. kerület,
Vak Bottyán u. 2. +36 (70) 635 1428
Lafferton Fodrászat Pest
1067 Budapest,
VI. kerület, Szondi u. 16. +36 (70) 602 5303

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást