Egészség / Életmód

7 gyakori betegség, ami mögött lelki okok állhatnak

7 gyakori betegség, ami mögött lelki okok állhatnak

Kiütések

Az allergia szerű kiütések, különösen, ha viszketnek is, egy otthoni problémára utalhatnak. Valami miatt a környezet, amiben kényelemben, biztonságban kellene érezned magadat, megrémiszt vagy stresszel tölt el, és a tested azt próbálja sugallni, hogy menekülj el innen.

Futás helyett persze bölcsebb, ha az orvos által javasolt utasítások betartása mellett azt is végiggondolod, mi az, ami ennyire nyomaszt, és mi lehet a megoldás, amivel újra nyugodt hellyé varázsolhatod az otthonodat.

Hátfájás

Ha a hátfájásnak lelki oka van, az legtöbbször egy olyan teher, amit valaki más helyett cipelsz. Lehet, hogy a munkahelyeden raknak rád túl sok terhet, de az is lehet, hogy egy hozzád közel álló embert próbálsz azzal kímélni, hogy megpróbálsz helyette megoldani valamilyen problémát.

Akárhogy is, a szervezeted így jelez, hogy most már neked is pihenőre lenne szükséged. Add át a terhek egy részét valaki olyannak, akiben megbízhatsz, és akire ilyen helyzetben is számíthatsz.

Reuma

A reumás panaszoknak egyértelmű fizikai okai vannak, de a fájdalomérzet súlyossága már lehet lelki tényezők függvénye. Az öregedéstől való félelem, illetve a magány érzése megerősítheti a fájdalmat, míg ha továbbra is aktív életet élsz, társaságba jársz, és a környezeted azt érezteti veled, hogy továbbra is hasznos és fontos vagy számukra, a tünetek is elviselhetőbbek lehetnek.

A reuma azt is jelezheti, hogy még meg kell tanulnod elfogadnod a változásokat, azt, hogy bár nem maradhatsz örökké fiatal, minden kornak megvan a maga szépsége.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást