Így pattognak ki a gránátalma magjai a legkönnyebben

Így pattognak ki a gránátalma magjai a legkönnyebben

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Így pattognak ki a gránátalma magjai a legkönnyebben

A gránátalma antioxidánsokban, A-, C- és E-vitaminban, rostokban gazdag, alacsony kalóriatartalma miatt szuperélelmiszernek számít. Így a legjobb fogyasztani!

VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton

A világszerte népszerű gyümölcsnek több mint 100 féle változata létezik, és attól függően, hogy hol nőnek, ezek mindegyik eltérhet a gyümölcs színét, ízét, fanyarságát vagy édességét tekintve. A gránátalma csodálatos hatással van a bélrendszer egészségére, és az áfonyához hasonlóan rákellenes, gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. Ezen kívül jótékonyan hat a szív és a vizelet egészségére, így nem érdemes kihagyni az étrendedből a szeptembertől decemberig tartó szezonjában.

Hogyan hámozd meg a gránátalmát?

A gránátalma fenséges ízének élvezetétől a legtöbbeket az tart vissza, hogy ehhez először meg kell pucolni a gyümölcsöt, ami elég macerás munka, de szerencsére léteznek rá okos módszerek. A legtöbb ember azt gondolja, hogy a legjobb módja a gránátalma megpucolásának az, ha félbevágja és fakanállal ütögeti, hogy a magok belepotyogjanak egy tálba. Van azonban egy sokkal praktikusabb (és egyszerűbb) módja is a felbontásnak és a magok eltávolításának.

Első lépésként mosd meg a gyümölcsöt hideg folyóvíz alatt, majd vágj egy négyzetet a tetején, átfúrva a héját. Húzd ki a koronát, és távolítsd el a négyzetet, hogy feltáruljon a gyümölcs belseje. Ezután a gránátalma oldalán haladva, a korona helyétől a gyümölcs aljáig vágd körülbelül 5-6 cikkre a gránátalmát, és húzd ki az egyes cikkeket.

Ezután könnyedén leharaphatod a magokat, vagy fémkanállal kikaparhatod, és felhasználhatod őket receptekhez, vagy későbbi nassolnivalóként.

Oldalak: 1 2 3

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/3
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!