Hajni szeretett a konyhában kísérletezni, ma párjával, Ádámmal saját glutén- és laktózmentes márkájuk van

Hajni szeretett a konyhában kísérletezni, ma párjával, Ádámmal saját glutén- és laktózmentes márkájuk van

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Hajni szeretett a konyhában kísérletezni, ma párjával, Ádámmal saját glutén- és laktózmentes márkájuk van

VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton

Manapság szinte már mindannyiunk családjában vagy baráti társaságában vannak olyan emberek, akiknek különféle ételérzékenységük van. Gluténérzékenyként pedig jól tudom, sokszor mekkora kihívás lehet egyáltalán az, hogy bizonyos ételekből ne csak mentes, de egyben finom, egészségtudatos étrendbe is beilleszthető opciókat tudjunk készíteni. Pál Hajnalkának és párjának, Kis Ádám Tamásnak ez nem is akármilyen módon sikerült

Hajni szeretett a konyhában kísérletezni, időközben pedig egyre többektől hallották, hogy valamilyen ételérzékenységgel, főként glutén- és laktózérzékenységgel küzdenek. A mentes termékek elkészítésében egyre nagyobb tapasztalatot szereztek, majd egy ponton úgy döntöttek, hogy belevágnak a saját glutén- és laktózmentes márkájuk elindításába: így született meg a LisztMIX.

Honnan ered az egészséges életmód iránti elkötelezettségetek?

Hajni: Németországban az Ádámmal való megismerkedésünk után pár évvel belecsöppentünk az egészségtudatosabb életbe, valamint a fitnesz világába, nos, ekkor aztán beszippantott a sütés-főzés. Ez az az időszak, amikor 2015/2016-ot írunk, és ha csak nem a munkában voltam, akkor bizony a konyhában. 

Imádtam dobozolni magunknak, a finomabbnál finomabb ennivalókat készíteni, a mentes desszerteket sütni, tesztelni, kísérletezni, akár kútfőből alapanyagokat összerakni és megnézni, mi sül ki belőlük, vagy már egy megadott recept alapján sütkérezni. Mindegy volt, a lényeg csak az volt, minél színesebben, minél nagyobb rálátásom legyen erre a világra. 

A fitnesz, a tömegelés, a saját testsúlyos edzés is magával rántott bennünket. Természetesen az edzőterem sem hiányozhatott, és ahogyan egyre több emberrel ismerkedtünk meg ebben a világban, úgy szélesedett a látókörünk, úgy értek bennünket különféle impulzusok, tények. 

Ahogyan pedig az évek teltek, úgy egyre több barátunk, ismerősünk és családtagunk számolt be panaszokról, esetlegesen már a diagnosztizált tényről, hogy bizony fennáll a gluténérzékenység, valamint nagyon sok esetben a laktózérzékenység. Sok minden már akkoriban megfogalmazódott a fejünkben Ádámmal, de egy dolog biztos volt: az embereknek valamilyen úton-módon segíteni szeretnénk. 

Fotó: LisztMIX

Sokan azért kezdenek el különféle gluténmentes lisztekkel, termékekkel kísérletezni, mert gluténérzékenységet diagnosztizálnak náluk. Ez a ti esetetekben is így történt?

Ádám: Kezdetben minket csak a kísérletezés hajtott, a sütés élvezete, a finomabbnál finomabb mentes desszertek kóstolása, más étkezési szokásnak a megismerése, az életmódváltás. Nem volt tudatos az útkeresésünk, vágytunk a másra, vágytunk olyan opciókra, amelyek addigi életünkben csak néha-néha voltak meg, azonban a célunk az volt, hogy mi magunknak olyan ételeket süssünk-főzzünk, melyek egészségtudatosabbak, mint az átlag. 

Fotó: LisztMIX

Mi volt az a pont, amikor úgy éreztétek, saját gluténmentes termékek gyártásába szeretnétek kezdeni?

Ádám: Amikor 2019-ben hazaköltöztünk Németországból, már éreztük, hogy na, ez lesz a mi időnk, de annyira lekötött minket a költözés, a családi házunknak a berendezése, a szépítgetése, hogy aztán már 2021 tavaszán találtuk magunkat. Ekkor lett teljesen bizonyos, hogy most már ideje a tettek mezejére lépnünk, vagyis a vagy most vagy soha. 

Fotó: LisztMIX

Hogyan indult útjára a LisztMIX, melyek voltak a legnagyobb kezdeti kihívások számotokra?

Hajni: Kialakítani azt, hogy az emberek megbízzanak bennünk, hogy elfogadjanak egy vadonatúj márkát, méghozzá kétségek nélkül. De bíztunk a türelmünkben, a hitünkben, a tettrekészségünkben. Azt gondoltuk, ha szépen lassan kiépítjük magunk köré az embereket, akkor majd a LisztMIX Közösség egyre csak nőni és nőni fog, és végre el fogják hinni az emberek, hogy termékeink nagyon magas színvonalat képviselnek. 

Oldalak: 1 2 3

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/3
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!