Gasztronómia a hétköznapokban

Gasztronómia a hétköznapokban

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Gasztronómia a hétköznapokban

A főzés napjainkban már nem merül ki a mindennapi ebédfőzésben, hiszen sok ember szereti a szabadidejét főzéssel-sütéssel, különleges ételek elkészítésével tölteni. Az egészséges táplálkozás igénye az embereket arra sarkallja, hogy a legtöbb ételt – ha idejük engedi – saját maguk készítsék el. (x)

VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton

A mindennapi rohanás során kevés az idő arra, hogy nagyon speciális receptekkel önmagunktól kísérletezzünk, viszont egy szakértő által elmagyarázott, jól bevált receptet szívesen kipróbálunk. Ebben lehetnek segítségünkre a Mai-Könyv.hu gasztronómiai témájú könyvei. A cég webáruházában olyan szakácskönyveket találunk, amelyek szerzői elárulják nekünk az adott étel elkészítésének apró fortélyait is, hogy az eredményként kapott étel tökéletes legyen.

Erdélyi ízek

A népszerű műsorvezető, Borbás Marcsi Magyarország finom – határon túl és azon is túl című kiadványa a határon túlra kalauzol, és az erdélyi ízvilággal ismerteti meg az olvasóit. Hasonló témát ölel fel a 100 sepsiszéki recept, több mint 100 sepsiszéki háziasszony című receptgyűjtemény, valamint Pataki János Székelyföld ízei című kiadványa. 

Különleges édességek

A sütemények közül az egyik legnehezebben elkészíthető macaron készítésének fortélyaival ismertet meg Pierre Hermé a Macaron mesterfokon című könyvében. Ha a cukrászat rejtelmeibe szeretnénk bepillantást nyerni, érdemes megrendelnünk a Mai-Könyv.hu weboldalról Ferrandi A cukrászművészet nagykönyve című kiadványát. Ha pedig sütés nélküli édességeket szeretnénk készíteni, Csaba Enikő és Varga Gergő Sütés nélküli desszertek című kiadványát érdemes megvásárolni. A kézművescsokoládé-készítéssel ismerkedhetünk meg a Csokoládé mánia – különleges receptek című kiadványból.

Oldalak: 1 2 3

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/3
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!