Otthon / Dekor

Galaxy dekor – Érezd magad otthon a csillagok között!

A csodásan kirajzolódó Tejutat, a fényszennyezés-mentes látképet semmi sem pótolhatja, ez tény. De vajon mit tehetsz akkor, ha a város közepén élsz egy kis lakásban, természetesen tetőablak nélkül? Ezekkel a lakberendezési trükkökkel szerencsére otthon is a felhők felett érezheted magadat!

Méretes poszter az ágyadnál

Az első és egyben legegyszerűbb megoldás, ha beszerzel egy méretes posztert az ágyad mellé – esetleg ha van egy ügyes festő a környezetedben, őt is felkérheted erre a munkára.

A másik lehetőség, ha az egyszerűségnél maradnál nem más, mint a tapétázás.

Segítségével díszcsíkokat, de akár teljes falat is beboríthatsz – bár a speciális alapanyagok sosem olcsók.

Igaz, hogy nem túl elterjedt megoldás, de még a plafont is be lehet fedni tapétával, fotótapétával, így aztán a szebbnél szebb csillagképekben háton fekve is gyönyörködhetsz – ennek felhelyezéséhez azonban mindenképpen kérd szakértő segítségét.

Jöhet az UV-festék

Az UV-festék manapság már senki számára sem ismeretlen, ám sokan nem gondolnak arra, hogy ezzel a hasznos kis eszközzel akár a galaxist is megjeleníthetik a szobájukban. Pedig ez a lehetőség szintén adott!

Ha érzel magadban némi kreativitást, akkor állj neki te a projektnek, de rábízhatod művészlelkű festőkre is a feladatot.

Olvastad már?  Ezt mondja tetoválásod a személyiségedről: Neked melyik a mintád?

Amennyiben nem találomra szeretnél festeni, használj kivetítőt, így élethű méretben, formában skiccelheted fel a csillagképeket.

Ezután már mehet is a festés – hagyományos festékekkel, falmatricákkal még egyedibb lesz a látvány!

Az UV-festékek egyébként a tévhitekkel ellentétben nem őrülten drágák, főleg nem akkor, ha pöttyözöl a segítségükkel, nem pedig a teljes falat próbálod beborítani. A végeredmény pedig egyenesen bámulatos!

Égősor a baldachinban

Amennyiben a korábbi lehetőségeket nem tudod kivitelezni, úgy legalább imitálni tudod a csillagfényes hatást, pl. égősorral megbolondított baldachin formájában.

Az egészen aprócska ledeken túl választhatsz nagyon fényes és méretes, formára szabott égőket, sőt, ezek variációját is.

A méretes baldachinban jól el tudod rejteni a pislákoló fényeket, így különleges, romantikus hatást érhetsz el.

Nincs égősorod? Sebaj, más lehetőségek is sorakoznak!

A legtöbb UV-festéket messze nem csak a falra használhatod, könnyedén festhetsz a segítségükkel textilekre is, így akár a függönyre vagy baldachinra.

Ha pedig semmit sem szeretnél összemázolni, vehetsz különféle UV-matricákat, amiket gyakorlatilag bárhova felragaszthatsz.

Kérd szakemberek segítségét!

Ha igazán profi eredményre vágysz, akkor sincs veszve minden, az interneten számos olyan céget találsz, amely az égbolt tökéletes lemásolására szakosodott. 

Olvastad már?  5+1 meseszép dekoráció, amit egy régi biciklikerékből készíthetsz el

Ha inkább miniatűr ledekkel szeretnél csillagfényes hatást elérni, kérd ki a villanyszerelőd segítségét, feltéve, hogy ő dísz- és hangulatvilágítást is készít.

Utóbbi esetén az álmennyezetbe aprócska lyukakat fúrnak a te igényeidnek és elképzeléseidnek megfelelően, majd minden egyes résbe egy kisebb-nagyobb ledet rejtenek.

Természetesen választhatsz olyat, aminek szabályozhatod a fényét, így akár hangulatvilágításnak is tökéletes lehet.

Lézercsillagos projektor

Ha hiszed, ha nem, már ilyet is vásárolhatsz, sőt, a találmány valójában messze nem újkeletű.

A Laser Star Projector elnevezésű kütyü nagyjából olyan hangulatot varázsol a szobádba, mintha a Planetáriumban lennél.

A látvány nem csupán élethű, hanem mozog is, így közelebb szinte nem is tudnál kerülni a varázslatos hangulathoz a négy fal között.

A gép üzemideje egyébként négy óra, ennyi idő alatt bőven álomba szenderülhetsz. 

Ha pedig meguntad a csillagos égboltot és a galaxisok közötti vándorlást, akkor a többi projektor között kutakodva választhatsz más funkciókat is, így akár alámerülhetsz a hullámzó óceánban, vagy épp a sarki fényben is gyönyörködhetsz.