10 frizura az előző évekből, ami 2020-ban már nem divatos

10 frizura az előző évekből, ami 2020-ban már nem divatos

Címlap / Stílus / Haj / 10 frizura az előző évekből, ami 2020-ban már nem divatos

Frizurák jönnek-mennek, ami nem is olyan régen még stílusosnak számított és minden sztár tündökölt vele, egy pillanat alatt válhat cikivé és elavulttá. Elég visszanéznünk tinikori fotóinkat ahhoz, hogy a homlokunkra csapjunk, hogy ezt a frizurát mégis hogy gondoltuk, de ne aggódj, ebben mindannyian bűnösek vagyunk. Nézzük, milyen hajak uralták az elmúlt pár évet, amiket ma már senki sem hord.

Bóbita konty

Mekkora sláger volt a felül megtűzött kis konty, az Instagram tele volt influenszerekkel, akik művészien varázsolták fejbúbjukra kis gombócban a hajukat, ma pedig már senki nem hordja így a sörényét.

Ha még nem is kifejezetten vérciki ez a trend, azért ne így viseld a hajad, ha divatos szeretnél lenni.

 

Oldalra fésült frufru

A frufru szinte minden érában divat, mostanában a dús, hosszú fazon a menő, de amit újabban senkin nem látunk, az az oldalfrufru, pedig lófarokkal kifejezetten sikkesen mutat.

Egykoron olyan hírességek pompáztak oldalfrufruval, mint Taylor Swift és Gwyneth Paltrow és Reese Witherspoon mára viszont ők is modernebbre váltottak.

 

Ombre

Az átlagos hajtrendekhez képest az ombre egészen sokáig maradt talpon és gyakorlatilag végigsöpört a világon a haj alsó részének világosabbra festése.

Végül azonban elérte a végzet és helyére lépett a máig népszerű balayage.

 

Mesterséges ősz haj

Azt prognosztizálják, hogy a természetes ősz haj hamarosan nagy divat lesz, azonban a mesterséges nagyi-haj már kikopott a köztudatból.

Egyrészt nehéz volt elérni a színt és roncsolta a hajat, másrészt nehéz volt fenntartani is, ezért nem is sírunk utána.

 

Csillámos hajtő

2015 nagy hajtrendje volt a – máig erősen megkérdőjelezhető – glitter hajtő, ami nemcsak a menő fesztiválokon hódított, hanem a hétvégi bulikon is.

Ugyan sokan kedvelték, mert jótékonyan elfedte a lenövést, de ma már senki nem vállalja be a glitter lookot.

 

„Bokszoló” hajfonat

Kylie Jenner és Kim Kardashian tette igazán népszerűvé ezt a fonatot 2016-ban, amiről a Cosmopolitan akkor még azt írta, hogy akkor ideális megoldás, „ha nincs kedved megmosni és belőni a hajad”.

A bokszoló hajfonat ezután – ennek ellentmondva – még a vörös szőnyeges eseményeken is feltűnt, majd a trend kifáradt.

 

Üveghaj effekt

2018 nagy nyári slágere volt az üveghaj, ami nem igazán volt új a nap alatt, csak előtte „silk press”, azaz selyemnyomott hajként futott.

A hatást egyszerűen el lehetett érni, csak egy hajvasaló és egy kis simító spray kellett hozzá, de nem bánjuk, hogy nem maradt tartós a trend, mert a hajnak nem tett jót.

 

Unikornis színek

Ez a színkavalkád hajszín – akkor is, ha már letűnt ezt a trend – örökre a retinánkba égett, hiszen szívárványszínbe borította az Instagramot.

Ezeket a vattacukor árnyalatokat nehéz volt megfesteni és fenntartani is, de sokan pompáztak így éveken keresztül.

 

Vastag melír-tincsek

A vastag tincsekkel operáló hajfestés egykor nagy trend volt és mindenki szívesen mutogatta vaskosra melírozott csíkjait.

Ma már a Balayage térhódításának köszönhetően mindenki a természetesen napszítta hatásra törekszik.

 

Puffos frizura

Lana De Rey tette népszerűvé a méhkas-szerűen beállított hajat, amit rajongók ezrei próbáltak másolni.

A titka a tupír volt, illetve a tupír és még egy kis tupír. Ez a frizura tud elegáns lenni, de meglehetősen öregíti viselőjét, ezért nem csoda, ha kiment a divatból.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást