Naponta testsúlytól függően akár 2-3 liter folyadékot is meg kell innunk, de valljuk be, ezt nagyon ritkán teljesítjük. Nem vagyunk szomjasak, nem kívánjuk a vizet, a cukros üdítők elől pedig egyenesen menekülünk… De ha egy picit felturbózod az asztalodon pihenő kancsó vizet finom és egészséges gyümölcsökkel, garantáljuk, hogy sokkal könnyebben meglesz az a 2 liter!
VIDEO Napcsókolta smink, a forró estékre
1/10 Eper, citrom és bazsalikom
Most, hogy itt a tavasz, és egyre több friss alapanyag van a piacon, ezt a verziót biztosan imádni fogod. Csak néhány szem eper, egy marék bazsalikom és egy citrom kell bele.
Mindent jól moss meg, a citromot és az epret darabold fel, és hagyd ázni őket a vízben körülbelül egy-két órát.
A rozmaring és a grapefruit izgalmas páros, a citrusok C-vitamin tartalma, valamint a rozmaring gyulladáscsökkentő hatása miatt pedig szuper egészséges is. Ne félj a rozmaringot frissen használni, hidd el, nem csak a húsokhoz, de az italokhoz vagy a sütikhez is passzol!
Mivel mind a két alapanyag intenzív ízű, elég, ha csak 30-45 percig áztatod őket a vízben!
A friss zöld, az üde sárga és a gyönyörű piros találkozik ebben az isteni frissítőben – igazi színkavalkád! Az eper egy kicsit édeskéssé varázsolja a vizet, míg a citrom és az uborka rögtön felfrissít.
Tipp: Az uborkát hosszúkás, vékony szeletekre vágd, jobban mutat majd az üvegben!
Valószínűleg a bazsalikom se az elsők között jut eszedbe, ha a víz ízesítéséről van szó, de lime-mal és almával párosítva ütős frissítőt alkot!
Egy nagy kancsó vízbe tegyél vékony darabokra vágott zöld almát, facsarj hozzá egy lime-ot, majd dobd bele a héját is, végül pedig jöhet egy jó nagy marék bazsalikom – imádni fogod!
Az áfonya a bogyós gyümölcsök királynője, telis-tele antioxidánsokkal és flavonoidokkal. Egy-másfél liter vízbe tegyél egy nagyobb marék áfonyát és egy narancsot, és két órán át áztasd őket.
Tipp: Ha kicsit kapar a torkod vagy megfáztál, egy kis friss gyömbért is reszelhetsz hozzá!
Ez is egy hamisítatlan tavaszi ital, két imádni való zöld hozzávalóval. A kivit akár össze is nyomkodhatod a kancsó alján, így egy picit smoothie-s hatása lesz az italnak.
Tipp: Ha még frissítőbb ízt szeretnél elérni, dobj a vízbe egy nagy csokor mentát is!
A koriander szintén egy olyan izgalmas fűszer, amit nem csak az ázsiai ételek elkészítésekor használhatsz. Tisztító és méregtelenítő hatása miatt ráadásul a diétád alatt is jó szolgálatot tehet.
A naranccsal igazán különleges ízt kölcsönöznek majd az italodnak, úgyhogy kezdd minden reggeled ezzel a szuper frissítővel!
A szeder kissé savanykás ízét nagyon jól támogatja majd a friss, üde menta, nyáron egyszerűen életmentő! Fogj egy marék szedret, egy kisebb csokor mentát, és kis jéggel felturbózva már mehet is a kancsó vízhez!
Tipp: Ha gyorsan elfogyott ez a szuper frissítő, nyugodtan öntsd fel néhányszor a hozzávalókkal teli kancsót! Kicsit enyhébb lesz az íze minden alkalommal, de ugyanúgy finom marad!