Ennyi ideig jók a főtt ételek a hűtőben

Ennyi ideig jók a főtt ételek a hűtőben

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Ennyi ideig jók a főtt ételek a hűtőben / 2. oldal

Főtt tojás

A főtt tojás viszonylag tovább bírja, mint a húsfélék, de túl sokáig nem szabad várni ezzel sem. Komoly szalmonella fertőzést lehet elkapni a benne lévő baktériumok miatt. Ha főtt tojást készítesz, ugyanúgy tedd a hűtőbe, mint minden más ételt, és legkésőbb egy héten belül fogyaszd is el. 

Arx0nt/istockphoto.com

Leves, pörkölt, tenger gyümölcsei

A levesek és pörköltek, függetlenül attól, hogy tartalmaznak-e húst vagy sem, átlagosan 3-4 napon át állnak el a hűtőben, majd utána elkezdenek megsavanyodni. Ezt a folyamatot felgyorsítja az, ha tészta is van bennük. De egyébként a legtöbb olyan étel, amiben tenger gyümölcsei vannak, a patogének és a hisztamin miatt könnyebben megromlanak, ezért ilyenkor 3 nap a maximum határ.

Sütemények, piték

Úgy tűnik, a 3-4 nap a legtöbb étel esetében ideális időtartam.

A különböző desszertek szavatossága is nagyjából ennyi időnek felel meg. Legyen az gyümölcsös pite vagy csokis muffin, a lényeg, hogy figyelj a hűtős tárolásra, és 4 napon túl már ne egyél belőle!

+1 fontos információ

Ha étteremből rendelsz magadnak ebédet vagy vacsorát, a szabályok egy kicsit átíródnak. Ugyanis amikor otthon főzöl, pontosan tudod, mennyire frissek az alapanyagok, viszont amikor házhoz rendelsz, már nem lehetsz ebben annyira biztos. Ezért inkább a fent megadott napokból vonj le egyet, és azon belül fogyaszd el az ételeket.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást