5 jel, hogy fontoskodó anya vagy – Lehet, hogy észre sem veszed?

5 jel, hogy fontoskodó anya vagy – Lehet, hogy észre sem veszed?

Címlap / Életmód / Család / 5 jel, hogy fontoskodó anya vagy – Lehet, hogy észre sem veszed?

Úgy érzed, hogy másoknak kötelessége értékelnie az erőfeszítéseidet

A fontoskodó anyák legfőbb ismertetőjele, hogy meg vannak győződve róla, hogy mindenki tartozik nekik valamivel, leginkább elismeréssel. Ha valami nem úgy történik, ahogy te szeretnéd – akár étteremben, az iskolában, tömegközlekedésen – egyből a sarkadra állsz és addig panaszkodsz, amíg meg nem oldják a problémád? Ez egy intő jel.

Gyakran jársz be vitatkozni a tanárral, türelmetlen vagy a pincérrel vagy úton-útfélen vitába keveredsz a hétköznapokban?  Rendszeresen „vagy kénytelen” erős hangvételű panaszleveleket írni vagy a közösségi médiában hangot adni felháborodásodnak?  Lehet, hogy a te hozzáállásoddal van a gond.

Fontoskodó anyák jellemzői
JackF/istockphoto.com

Nem vagy tekintettel másokra

Fontos, hogy egy gyerek azzal a szemlélettel nőjön fel, hogy a többi ember is ugyanolyan fontos, mint ő. Ezt a viselkedést a szüleiktől tanulják. Ha te, mint anya nem vagy együttérző és megértő mások irányában, akkor a gyerek is úgy fogja gondolni, hogy ő a világ közepe és ez senkinek nem jó, leginkább neki nem.

Tőled kell megtanulnia, hogy a dolgok nem mindig úgy alakulnak, ahogy szeretnénk. Ehhez alkalmazkodnunk kell és ha hibázunk, nem szégyen bocsánatot kérni. Ha te a saját – és a gyereked – érdekeit rendszeresen mások fölé helyezed, rossz példát mutatsz és ezzel a későbbiekben a gyermeked életét nehezíted meg.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást