A tepsik és sütőlapok a konyhai eszközök közül a leginkább igénybevettek közé tartoznak, és a megtisztításuk nehéz feladat lehet. Az alábbi módszerek azonban jelentősen megkönnyíthetik a dolgodat!
VIDEO Év végi fejlődés horoszkóp: ez az, amit még idén kell megfejlődnöd
1/6 Mire lesz szükséged?
A sütőlemezek tisztításához különböző módszerek közül választhatsz, és ezekhez különböző anyagokra lesz szükséged, de van néhány dolog, amit érdemes kéznél tartani:
szódabikarbóna, hidrogén-peroxid, ecet, borkő (más néven tartárkrém vagy kálium-hidrogén-tartarát), víz, alumínium fólia, mosogatószer, tálka, szivacs, mikroszálas törlőkendő
2/6 Hogyan tisztítsuk meg a sütőlemezeket hidrogén-peroxiddal?
A szódabikarbóna és a hidrogén-peroxid kombinációja segít lebontani a zsírt és a szennyeződéseket, és eltávolítja a sütőlapokról a ráragadt maradványokat.
Szórd a szódabikarbónát nagyvonalúan a sütőlapra.
Önts hidrogén-peroxidot a szódabikarbónára, hogy pasztát képezzen.
Szór még több szódabikarbónát a sütőlapon lévő paszta tetejére.
Hagyd állni a keveréket 2-3 órán keresztül.
Súrold le a sütőlapot nem dörzsölős szivaccsal.
Öblítsd le alaposan a sütőlapot meleg vízzel, és töröld szárazra.