Stílus / Divat

Mi jöhet még? Így fogjuk viselni a maszkokat az elkövetkezendő hónapokban

Többen úgy vélik, a maszkviselés nálunk éppúgy alapvető lesz, mint az ázsiai országokban, ahol nem csupán a vírusok és baktériumok, hanem a környezetszennyezés ellen is védekeznek ily módon az emberek. Ameddig kötelező a maszkviselés bizonyos intézményekben, vagy helyeken, addig a kereslet meghatározza majd a piacot – de mire számíthatunk a jövőben?

Hirdetőtábla és az önkifejezés módszere is egyben

Az önkifejezés egyik kiváló módja a maszkviselés, hiszen sokat elmond a viselőjéről a választott maszk. Az előnyben részesített textilanyag, esetleg a felirat, mintázat azonnal észrevehető és árulkodik a személyiségedről. Ugyanígy státuszszimbólum lehet a márka, és egyből megmutatja, milyen az anyagi helyzeted, hol foglalod el a helyedet a társadalomban – akárcsak egy drága ékszer. Persze, a maszkok eredeti célja korántsem ez, de amint a divat eszközeivé, szinte kiegészítővé váltak, sokan kezdtek egyfajta bizsuként tekinteni rájuk.

Mint ilyen, a maszk immáron nem csak egészségvédő, hanem reklámfelület és az önkifejezés módszere: lehetőséget teremtett arra, hogy a megszokottól eltérő módon is viseljük, és új szabásvonalakat próbáljunk ki általuk.

A maszknál jobb hirdetőfelületre nincs is szüksége a különféle márkáknak: először mindig az emberek arcát nézzük meg, így aztán a maszkokra kerülő márkajelzések tökéletes reklámnak bizonyulnak. Számos más előnye is van a tulajdonosok számára a maszkgyártásnak, hiszen a szabásvonal egyszerű, kevés anyag szükséges hozzá, a gyártás így gyors és hatékony.

 

 

Maszk és kendő egyben

Talán az egyik legismertebb alternatívája a maszknak a kendő, már csak azért is, mert – sok más ország mellett – hazánkban is kiváltható a maszk, ha egy sál, vagy kendő segítségével eltakarod az orrodat és a szádat. Ezen a vonalon sok tervező elindult, és elkészültek azok a kiegészítők, amik egyszerre funkcionálnak maszkként és kendőként.

Előnyük, hogy sokkal kényelmesebb viseletet jelentenek, mint amikor a fejed hátulsó részén kellene megkötnöd a kendődet, ráadásul biztosabban is tartanak, nem kell attól félned, hogy elcsúsznak, ha pl. előrehajolsz valamiért.

Amikor hagyományos formában viseled ezt a darabot, akkor nem látszik, mit rejt valójában a kendő: az akasztókkal ellátott maszkot ugyanis a nyakrésznél könnyedén el lehet takarni. Ha viszont felveszed a maszkot, akkor nem csupán az orrod, hanem a szád és a nyakad környéke is teljesen rejtve marad. Ezek a maszkok tehát tökéletes példái annak, hogyan lesznek ezek az egészségügyi eszközök divatos és praktikus kiegészítők.

 

 

Szalaggal köthető maszkok

Azon már meg sem lepődünk, hogy a divat szerint érdemes az arcmaszkokat a ruháinkhoz igazítani, bár egyelőre nagyon furcsa, hogy az outfit szerves részét képezze egy-egy ilyen egészségügyi kiegészítő. Viszont sokan úgy gondolkoznak, hogy ha már egyszer kötelező, akkor ne rontsa el az összeállítást egy klasszikus és unalmas sebészi maszk.

Amellett, hogy igazán egyedi, akár flitteres, kövekkel kirakott, vagy éppen selyemből készült, kitűzővel feldobott maszkokat is beszerezhetünk, rengetegen vannak, akik inkább a formán változtatnának.

Szép és elegáns hatást keltenek a szalaggal rögzíthető, elsősorban szaténból készült maszkok, amik állíthatóságuk mellett garantáltan extrát adnak a megjelenésedhez.

 

 

4 hozzászólás

 • Avatar
  Zildi
  2020.10.16., 10:08

  Utánozzuk az arab nőket! Vége lesz itt a nagy szabadosságnak, lányok!
  Jön majd a hosszú- ruha divat, és kész is!
  Mindenesetre nőiesebb, mint a szakadt farmer!

  Válasz
 • Avatar
  Kné
  2020.10.16., 10:53

  Rosszul tudja a cikkíró, a maszk nem helyettesíthető sállal, kendővel. Sajnos!

  Válasz
 • Avatar
  Alex
  2020.10.16., 13:16

  Eszébe jutott már valakinek aki “divat maszkokat” népszerűsít, hogy mit tesz ezzel?
  Kislányom 13 éves, de neki több van…
  Ő is szeretett volna divatos maszkot, így elmentünk az Árkád alsó szintjén egy nagy választékkal rendelkező “szigethez”. Miközben lányom válogatott nézegette a szép maszkokat, megkérdeztem az eladótól;
  Ezek a maszkok mennyi ideig védenek, milyen gyakran kell cserélni őket, ha valaki a biztonságára is figyel?
  A fiatal, csinos eladó, röviden, őszintén válaszolt: Ezek nem védenek semmitől, ritka szövésű anyagok.
  Ezek szépek…
  Lányom letette ami a kezében volt, és szólt;
  Apa, meggondoltam, maradok az eddig hordott maszkoknál.

  Válasz
 • Avatar
  Gőgös Klára
  2020.10.17., 08:43

  Én ugyanezt vallom. Ez már 1/4 ed csador.

  Válasz

Írj egy hozzászólást