5 fő hajápolási bűn: Te is ártasz a hajadnak ezekkel a hibákkal?

5 fő hajápolási bűn: Te is ártasz a hajadnak ezekkel a hibákkal?

Címlap / Stílus / Haj / 5 fő hajápolási bűn: Te is ártasz a hajadnak ezekkel a hibákkal?

Az alap hibák a hajápolásban 

A nem megfelelő hajápolási technikák magukban rejtik azt a veszélyt, hogy a hajad megviselt, ápolatlan hatást kelt, és persze alaposan meg is ritkulhat. A túl durva bánásmód, a kíméletlen hajformázás, a gyakori festés éppúgy veszélyezteti hajad szépségét, mint az egészségtelen életmód, a dohányzás, a stressz és a nem megfelelő eszközök, technikák használata.

Amikor fellép valamilyen probléma, mint amilyen a töredezettség, vagy a gyors zsírosodás, esetleg a korpásodás, sokan akkor sem változtatnak a régi, rossz rutinokon, hanem a tüneteket próbálják meg kezelni: több-kevesebb sikerrel. Pedig, a ragyogó frizurához nem kell túl sok minden! Az viszont biztos, hogy egy jól felépített tervre szükséged van ahhoz, hogy mindenkinek feltűnjön ragyogó hajkoronád.

Nem megfelelő hajmosás, technika

Minden ott kezdődik, hogy megfelelő termékeket vásárolsz a hajápoláshoz, illetve az alap technikákat helyesen alkalmazod. A túl gyakori hajmosás éppolyan problémás tud lenni, mint a túl ritka, és a túlápolás pont annyi veszélyt rejt magában, mintha semmivel sem kényeztetnéd a frizurádat.

A hajmosás esetén például lényeges, hogy alapvetően a fejbőrödbe masszírozd be a sampont, alaposan, de gyengéden dörzsöld át mindenhol, majd óvatos mozdulatokkal oszlasd el a hajadon és csak ezután öblítsd le. A balzsammal már más a helyzet, ezt egyáltalán nem javasolt a hajtövekre vinned: a hajvégekkel célszerű kezdened, majd így haladnod felfelé. Azonban legalább 5-10 centit hagyj el a hajtövektől, különben a szálak könnyen elnehezülhetnek. 

Hiányos hajtáplálás belülről

Sokszor valóban a rossz technikák állnak a hajproblémák hátterében, azonban az egészséges, csillogó frizura akkor váltja be a hozzá fűzött reményeket, ha a szálakat belülről is táplálod. Bármennyire egyszerűnek tűnik a kérdés, valójában rendkívül összetett: a megfelelő folyadék- és fehérjefogyasztás éppolyan fontos, mint a szükséges vitaminok pótlása.

Bizonyos esetekben különféle betegségek, hormonrendszeri változások, vagy akár a stressz is állhat a hajhullás hátterében, de ha a hajad elvékonyodik, fénytelen, töredezik, akkor is gondolhatsz arra, hogy nem elégséges a belső táplálás. Manapság már mindenki tudja, milyen lényeges a megfelelő életmód, a helyes táplálkozás, de vajon mennyi időt tudunk erre naponta szánni?

Biztos neked is rohanósak a mindennapjaid és tisztában vagy azzal, hogy minden rendelkezésünkre álló alapanyag tápanyagtartalma lecsökkent, sajnos alapvető, hogy támogassuk a szervezetünk védekezőképességét és ezzel együtt a szépségünket is. Minden problémára, így a haj szebbé varázsolására is léteznek már vitaminok: ilyen a Bloom Hair. Ezzel a termékkel a hajad megkapja az összes fontos tápanyagot és így egészséges, csillogó és gyorsan növő frizurára tehetsz szert. A helyes kis hajvitamin gumicukorkákba olyan csodatévő anyagokat rejtettek, mint az A-, B-, C-, D- és E-vitamin, folsav, magnézium, biotin, szelén és cink, hiszen ezek egytől egyig szükséges az ápolt hatásért.


Babett is a Bloom Hair hajvitamint választotta

A munkámból kifolyólag rengeteg stressz éri a hajamat. A forgatásokon, fotózásokon folyton sütik, tupírozzák, lakkozzák, formázzák, ami nyilván nem tesz jót neki. Emiatt igyekszem kompenzálni. Sok ideig csak külsőleg ápoltam extrán különböző pakolásokkal aztán rájöttem, hogy a belső tunning nélkül nem elég hatásos, mert töredezett a hajam és hullott. Ekkor találtam rá a Bloom Hair vitaminokra. Több,mint egy éve szedem. A hajam fényes, dúsabb és egészségesebb lett.” -Köllő Babett

A haj mechanikus roncsolása

Ne ess abba a hibába, hogy félvállról veszed ezt a kérdést! A női öltözőkben rendszeresen látom, sokan milyen durván fésülik a hajukat, pedig a tépkedés éppolyan káros, mint amikor nem megfelelő eszközöket használsz a hajápolás során. Azonban nem csupán az erőteljes mozdulatok lehetnek ártalmasak, hanem az is, ha túl sokszor hőkezeled a hajadat – főleg, ha nem megfelelő technikát használsz, esetleg nagyon régi készülékeid vannak.

Mindenképpen fontos, hogy a hőfokot állíthasd ezeken az eszközökön, hiszen így a lehető legalacsonyabb hőmérsékleten formázhatod a tincseidet, legkevésbé károsítva őket. Emellett ne feledkezz meg a hővédő termékekről és persze a külső-belső hidratálásról sem!  

Styling 

Ahhoz, hogy a frizurád mindig tökéletes legyen, nem árt némi rutin. Főleg annak tekintetében, hogy mindannyiunk megjelenését befolyásolják az időjárási körülmények, vagy akár a sapka viselése. Ebből vajmi keveset fognak észrevenni körülötted, ha változatossá teszed a megjelenésedet. Mikor frissen mostad, formáztad, mindenképpen engedd ki a tincseidet, a további napokon pedig majd jöhetnek a különféle frizurák, a fonatok, kontyok, lófarkak.

Rendkívül fontos az is, hogy ne csábulj el a reklámok láttán, és a fodrászod véleményét kikérve vásárolj termékeket. Biztos lehetsz benne, hogy ő ismeri a legjobban a hajadat és garantáltan tud neked olyan termékeket ajánlani, amik megfelelően táplálják a szálakat és segítik formázásukat. Jó ötlet ellesned azt is, milyen technikát alkalmaz a beszárítás, hajmosás során, és ha kérdezel, egész biztos, hogy válaszol, segít neked, hiszen ő is szeretné, ha a keze munkája nem csak egy napig tündökölne.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást