Egészség / Életmód / Lélek

Egy femme fatale 5+1 szupererénye – Benned megvannak?

Egy femme fatale 5+1 szupererénye – Benned megvannak?

Ha rendben vagy magaddal és vannak olyan értékeid, amikre büszke vagy, akkor pozitív energiákat sugárzol a környezeted felé. Noha már a megjelenésünkkel, tartásunkkal, tekintetünkkel üzenünk magunkról, ez nem azt jelenti, hogy a külsőségek számítanának csak. Most 6 olyan erényt gyűjtöttünk össze, amelyek a biztos értékrenddel és egészséges önbizalommal rendelkező femme fatale nők életét segítik.

Szociális intelligencia

Az, hogy miként viselkedünk közösségben, hogyan reagálunk a családtagjaink, munkatársaink, barátaink megnyilvánulásaira, a szociális intelligencián is múlik. Olyan erősségek tartoznak ide, mint a kedvesség, a ráhangolódás, a szeretet, a humánum, az empátia vagy a szeretet elfogadásának képessége. A kapcsolatteremtő készség, a mások hangulatának felismerése megkönnyíti a problémamegoldást, az érdekérvényesítés és a kompromisszumkötés feltételeinek megteremtését.

A szociális intelligenciához tartozik továbbá az önzetlen segítségnyújtás, a szeretet kifejezése tettekkel és szavakkal, illetve az, ha őszintén tudjuk fogadni a felénk érkező bókokat, elismerő szavakat.

Gondolj bele, hogy tényleg milyen sokat jelent a társas intelligencia akkor, amikor például a terveidet, a vágyaidat, vagy épp a véleményedet közlöd a pároddal, szüleiddel vagy munkatársaiddal.

 

Tudásszomj és kíváncsiság

A kíváncsiság magában foglalja a kritikus gondolkodást és a tanulás szeretetét – gondolj például arra, hogy olyan témáknak olvasunk utána akár hosszú órákon keresztül is, amiket korábban még nem ismertünk, vagy olyan ízeket, szabadidős tevékenységeket próbálunk ki, amik addig ismeretlenek voltak számunkra.

Célokat tűzhetünk ki magunk elé, például nyelvtanulást, egy új étrend kialakítását, vagy egy izgalmas önfejlesztési módszer elsajátítását.

A kíváncsiság és a tudásvágy kiterjedhet arra is, hogy nem hagyod magad meggyőzni olyasvalami igazságtartalmáról, amiben kételkedsz.

 

Spiritualitás

A szellemi, természetfeletti erőket és a lélek működését sokféle irányzat, vallás, filozófia magyarázza, és ha nyitott vagy a téged körülvevő világ működésének megértésre, illetve kutatod a lélek rejtett dimenzióit, akkor tudod, mit jelent a spiritualitás.

Ha odafigyelsz a megérzéseidre és érzed, hogy valami összefogó értelem mégiscsak kell, hogy legyen a kapcsolatok és események hátterében, akkor sokat töltődhetsz lelkileg.

 

Érzékiség és kisugárzás

Egy sejtelmes mosoly, egy diszkréten elegáns ruha, egy finom parfüm is érzékiséget sugall.

Nem arra kell gondolni az érzékiség kapcsán, hogy magamutogató módon hívja fel a nő a férfi figyelmét, hanem pontosan az ellenkezője adja a varázst: a titokzatosság.  

Az érzékiség belülről fakad.

Ahhoz pedig, hogy egy férfi érezze ezt, nincs szükség erős sminkre és hivalkodó öltözékre.

 

Kitartás

Néha nem a cél elérése a legfontosabb, hanem maga a küzdelem.

Az az energia, amit képesek vagyunk belefektetni valamibe, amiben hiszünk, jelzi, hogy mennyire vagyunk eltökéltek.

Persze a célok megvalósítása adja a megnyugvást, de a kitartó akarás személyiségfejlesztő is lehet.

Például, ha egy diéta nem azonnal hozza meg a hatását, nem adod fel, vagy ha egy versenyhelyzetben jobban is teljesíthettél volna, levonod a következtetéseket és erőt merítesz az újabb küzdelemhez.

 

Humorérzék

A játékosság, az önirónia megkönnyíti a húzósabb időszakok átvészelését.

Ha van humorunk ahhoz, hogy magunkon is nevessünk, sokkal strapabíróbbak lehetünk. A nevetés gyógyító erejű is.

Persze nem minden élethelyzetben lehet derűsen és poénkodva viselkedni, a mindennapokat azonban megfűszerezi, pikánsabbá és vidámabbá teszi az egészséges humorérzék.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást