Háztartás / Otthon

5+1 tárgy és felület, amit nem szabad antibakteriális törlőkendővel letörölni

5+1 tárgy és felület, amit nem szabad antibakteriális törlőkendővel letörölni

Márványból készült felületek

Ha a konyhádban lévő pult márványból készült, jobb, ha távol tartod tőle az antibakteriális törlőkendőt! Ez, a gránithoz hasonlóan ugyanis nagyon rosszul viseli a különböző kémiai anyagokat, például alkoholt, és a törölgetés után fokozatosan egyre csúnyább lesz. Néhány alkalmat követően észlelni fogod, hogy a márványpult felülete már nem olyan fényes, mint egykor, majd előbb-utóbb kis karcok is megjelennek rajta: ez azt jelenti, hogy a savak már kikezdték az anyagot!

Bőrből készült bútorok

Ha van otthon valódi bőrből készült kanapéd, csakis szappanos vízzel tisztítsd! Az antibakteriális törlőkendő ugyan jó megoldásnak tűnhet, hiszen pár perc alatt kész vagy vele, de nagyon is káros a felületre nézve.

A benne lévő alkohol ugyanis rendkívül gyorsan kiszárítja a bőrt: egy alkalommal még nem látsz majd változást, de ha többször is sort kerítesz erre, a bútor hamar szárazzá és töredezetté fog válni. 

+1. A konyhabútorok

Te is előszeretettel kapod elő a törlőkendőt, hogy gyorsan letöröld a pultot, ahol a húsokat szeleteled fel, és készíted elő a vacsorára? Ez rendben van; ha nem márványból készült a bútorlap, még rongálódni sem fog. De sokaknak ez hamis biztonságérzetet ad, és azt gondolják, néhány törléssel már le is van fertőtlenítve a bútor, noha valójában ezek a kendők nem olyan hatásosak, mint egy alapos súrolás. A legjobb, ha húsok készítése után fertőtlenítő folyadékot használsz, és a kendőt megtartod a kevésbé veszélyes ételek esetére!

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást