Ételek, amik gyógyítják és amik súlyosbítják a felsőlégúti fertőzéseket

Ételek, amik gyógyítják és amik súlyosbítják a felsőlégúti fertőzéseket

Címlap / Életmód / Egészség / Ételek, amik gyógyítják és amik súlyosbítják a felsőlégúti fertőzéseket

A kiegyensúlyozott étrend egy influenza idején támogathatja az immunrendszert. Ha az immunrendszered megkapja a szükséges tápanyagokat, az influenzából való felépülésed is jobb lehet.

VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton

Milyen ételeket egyél, ha megbetegedtél?

Azon túl, hogy a folyadékpótlás természetesen kritikus fontosságú, az alábbi ételek fogyasztása segítheti a mielőbbi felépülésedet:

A-vitaminban gazdag élelmiszerek

Az immunrendszer különböző immunsejtekből áll, amelyek mindegyike meghatározott szerepet tölt be. Egyes sejtek elpusztítják a mikrobákat, például az influenzát okozó vírusokat. Más sejtek hosszú távú immunitást hoznak létre azáltal, hogy emlékeznek a mikrobákra, és a jövőben védekeznek ellenük. Az A-vitamin segíti az immunsejtek fejlődését és növekedését.

Az A-vitamin bevitelére vonatkozó napi ajánlás 900 mikrogramm felnőttek számára. Az A-vitaminban gazdag élelmiszerek közé tartozik a tej, a paprika, a mangó és a sárgadinnye, a marhamáj, az édesburgonya, a spenót, a sárgarépa és a hering is.

C-vitaminban gazdag ételek

A C-vitamin egy antioxidáns vitamin. Az antioxidánsok eltávolítják a szervezetből a káros molekulákat, az úgynevezett reaktív oxigénfajokat. Egyes immunsejtek, például a fagociták ROS-t termelnek a mikrobák elpusztítására. A túl sok ROS károsíthatja a szervezet sejtjeit. A C-vitamin segíthet megvédeni a test sejtjeit, miközben az immunsejtek elpusztítják a mikrobákat.

Oldalak: 1 2 3

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/3
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!