Kikapcsolódás / Szórakozás

„Ne zavarjatok, a bunkimban színezek!” – A felnőtt kifestés örömei

„Ne zavarjatok, a bunkimban színezek!” – A felnőtt kifestés örömei

Természetesen a kevés szabadidőm eltöltésének listáján a gyerekeim és a családom áll (még mielőtt bárki megkövezne, hogy csak színezgetek nagy vidáman). Ám úgy gondolom, mindenkinek szüksége van arra, hogy a stresszt, ami egy-egy nehezebb napon, egy-egy kibírhatatlan héten összegyűlik, le tudja vezetni. Vannak, akik a mindennapos edzésben, sportban találták meg ezt, mások más hobbiban. Én a színezésben. 

Az első, és a többi

Egy kedves barátnőm lepett meg az első felnőtt színező könyvemmel. A szülinapomra adta ajándékként. Akkor még nem igazán gondoltam, hogy ez egyszer az életem része lesz, de nagyon örültem a könyvnek. Johanna Basford első könyvét kaptam, a Titkos kertet. 

Innen már nem volt megállás. Elkezdtem beszerezni egy-két kelléket, bár ekkor még sok fogalmam nem volt arról, milyen ceruzákkal, tűfilcekkel kell majd dolgozni, mivel érdemes, mi az, ami nem üt át a könyv papírján. Sok-sok kérdésem volt. Az Instagramon veszettül elkezdtem nézni mások munkáit, ellestem, ők hogyan dolgoznak, milyen eszközöket és milyen technikákat alkalmaznak.

Rájöttem, hogy a magyar könyvesboltok polcain jóval később jelennek meg az új színezőkönyvek (és sokszor sajnos rosszabb minőségű papírra nyomtatva), így külföldi forrás után kutattam.

Felnőtt kifestő
istockphoto

A www.bookdepository.com oldalról szerzem be azóta is a színezőket. Az egész világon ingyenes a szállítás (akkor is, ha csak egy könyvet rendelsz). Igazi különlegességekre lehet bukkanni. A legtöbb könyvem innen való. Most már húsz felett van a számuk, csak győzzem kiszínezni!

A kedvenc könyvem egy itthon nem kapható darab, szintén a külföldi webshopból szereztem be. A címe The Flower Fairies Colouring Book. Cicely Mary Barker illusztrációiból készítette, szerkesztette Frederick Warne. Gyönyörű képeket hozott létre az ismert virágtündérek képeiből. Johanna Basford és Hanna Karlzon könyveit is kedvelem, de Kerby Rosanes világa is közel áll hozzám.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást