Életmód / Táplálkozás

Fekete kömény: a csodaszer, ami rengeteg betegséget gyógyít

Fekete kömény

Magas vérnyomás és epilepszia

A fekete magnak erős görcsoldó hatása van, emiatt – megfigyelések alapján – a mag vizes kivonata alkalmas az epilepsziás rohamok mennyiségének csökkentésére. Két hónapos kúra esetén, ha naponta 100-200 mg fekete mag kivonatot fogyasztunk, csökkenti a magas vérnyomást.

Csak kiegészítő kezelésként ajánlják, így mindenképpen rá kell kérdezni az orvosnál, mielőtt kúrába kezdenénk.

Fogyasztása

A fekete magot fogyaszthatjuk fűszerként, teaként, olajként. Külsőleg ecsetelőként használhatjuk, vagy épp inhalálhatunk vele.

A tea elkészítése: két kávéskanálnyi őrölt magot leforrázunk fél liter vízzel, és tíz percig állni hagyjuk. Mint minden gyógytea esetében, ízesítés nélkül érdemes fogyasztani, napi két-három csésze az a mennyiség, ami optimális.

Inhalálás: egy maréknyi őrölt magot egy liter vízzel leforrázunk, és letakarva tíz percet állni hagyjuk. Napjában többször lehet inhalálni.

Természet és gyógyítás

A természet tele van olyan növényekkel, lehetőségekkel, melyek gyógyulást, az élet minőség javulását hordozzák magukban. Ma az internet segítségével egyre népszerűbbek lesznek a gyógynövények. Szerencsére egy-egy növényről komoly leírások maradtak fenn, ami lehetővé teszi számunkra, hogy gyógyuljunk, és tanuljunk – a természettől, amiben élünk.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást