Az egészséges életmód és a fogyókúra kérdésköre számtalan embert foglalkoztat világszerte, és az új trendek, módszerek közül mindig akad olyan, amely különös figyelmet kap. Az utóbbi években a Feingold-diéta is bekerült a köztudatba, elsősorban egyszerűsége és hatékonysága miatt. De mi is ez a módszer, és hogyan segíthet elérni a kívánt testsúlyt? Nézzük meg, miből is áll pontosan ez az étrend, és miként hat a szervezetre.
VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
Feingold-diéta alapjai
A Feingold-diéta a nevét egy amerikai allergológus, dr. Benjamin Feingold után kapta, aki az 1970-es években fejlesztette ki ezt az étrendet. Eredetileg nem is a fogyókúra volt a fő célja, hanem a gyermekek figyelemzavarainak, például az ADHD tüneteinek csökkentése.
Az étrend főként arra összpontosít, hogy eltávolítsa a mesterséges adalékanyagokat az ételekből, különös tekintettel a színezékekre és tartósítószerekre. Dr. Feingold feltételezte, hogy ezek az anyagok negatívan befolyásolhatják az idegrendszert, így azok mellőzésével a koncentrációs képesség javulhat.