Február 15–21.: Kimozdulnál? Ide érdemes menni jövő héten

Február 15–21.: Kimozdulnál? Ide érdemes menni jövő héten

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Február 15–21.: Kimozdulnál? Ide érdemes menni jövő héten

Ugye már ti is érzitek, hogy közeledik a tavasz? Az idő egyre enyhébb, később sötétedik, és a nap is gyakrabban süt. Most már nem lehet kifogás, hogy akár hétköznap délután is csavarogj egyet a városban! Ehhez ajánlunk most színes és izgalmas programokat napokra lebontva.

HÉTFŐ – február 15.

VESZETTEK az Átriumban! / Vetítőgép – Friss magyar filmek

Érdemes követni a magyar kortárs filmkultúrát, ugyanis egyre több színvonalas művel találkozhatsz. Az Átrium Film-Színház hagyományaihoz híven ebben az évben is aktuális filmeket tűz a műsorára – ezúttal az egyik legújabb magyar filmet, a Veszetteket tekintheted meg, mely egy balhés testvérpár történetét mutatja be, akik egy karizmatikus vezető hatására a rendvédelmi szervezethez csatlakoznak.

MONDAY SESSION – ‘HUNGARIAN PSYCHO’ – Toldi Klub

A Toldis Monday Session bulisorozat vendége ezúttal az éppen itthon leledző Berger Dalma énekesnő, akitől  különleges örömzenélést hallhatsz a hazai zenei szcéna jelentős képviselői, Hock Ernő, Boros Levi és Weil András közreműködésével.

KEDD – február 16.

A Házszabályon túl – Kukorelli István előadása – Magyar Országgyűlés

A parlamenti jog aktuális kérdéseiről lesz szó az Országgyűlés Hivatalának Törvényhozási Igazgatósága által szervezett nyílt előadáson, ahol Kukorelli István tanszékvezető egyetemi tanár, volt alkotmánybíró várja most az érdeklődőket, akik akár parlamenti látogatást is nyerhetnek!

Aktivátorok. A közösségek építészete: önszerveződő helyek és a kultúra új színterei  – KÉK

A KÉK és a Ludwig Múzeum CAPP Művészeti Együttműködési Programja közös rendezvényt szervez, melyen a 2016-os Velencei Építészeti Biennáléra kijutott Arkt csapatának munkája kerül terítékre. A győztes pályázat középpontjában az egri kulturális központ, az Ellátó áll, ennek létrejöttéről, fenntarthatóságáról tudhatsz meg többet!

SZERDA – február 17.

Kiállítás – Japán Világöröksége – Pestszentimrei Közösségi Ház

Mit is jelent Japán a világörökségünk szempontjából?

Ez a központi tematikája a most nyíló fotókiállításnak, mely a Magyar-Japán Baráti Társaság jóvoltából valósul meg, ráadásul Bakos Tünde koto (japán húros hangszer) művészt is hallhatod játszani!

Nyerj bepillantást egy varázslatos kultúrába!

CSÜTÖRTÖK – február 18.

Óbuda építészete a 60-as években – Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont

Branczik Márta művészettörténész, muzeológus invitál téged előadására, ahol arról tudhatsz meg többet, milyen is volt a 60-as években Óbuda építészete. Akkoriban új lakónegyedeket és toronyházakat terveztek, melyek ma már utópisztikusnak hatnak a valóban felépített épületekkel szembeállítva.

Meseházak hulladékból – A38 Hajó

Milyenek is a „radikálisan fenntartható házak”? Ezt a kérdést teszi fel Michael Raynolds csodálatos dokumentumfilmje, melyben a „Földhajók” lényegét kutatják.

Ez a jellemzően hulladékból készített önfenntartó épületegyüttes a nem megújuló energiaforrások igénybevétele nélkül működik. Gyere és nézd meg az erről készült filmet!

PÉNTEK – február 19.

NŐK ÉS ALVÁS – Horváth Ágnes alvástréner előadása – Feldmár Intézet

Miért is éri meg egy órával többet aludni? Meghalok, hogyha nem alszom? Ezek a kérdések biztos benned is megfogalmazódtak eddigi életed során. Horváth Ágnes alvástréner most a kialvatlanság következményeiről beszél a Feldmár Intézetben, ahol gyors, hatékony, kognitív szemléletű módszerrel segíti hozzá a résztvevőket a jó alváshoz, közérzetük és életminőségük javulásához.

Berlin Fashion Film Festival in Budapest – MÜSZI

Most Berlin, London, Milánó és Isztambul után Budapestre is elérkeznek a 2015-ös Berlin Fashion Film Festival nyertes alkotásai, hogy egy estére a MÜSZI-ben összehozzák a divat és a film szerelmeseit. A vetítés után beszélgetés lesz, ahol többek között magához a fesztivál alapító tagjához, Niccoló Montanarihoz is intézhetsz pár kérdést!

SZOMBAT – február 20.

KávéBár Bazár 2016 – Corinthia Hotel Budapest

A Corinthia Hotelben megrendezett eseményen két napig több mint 50 kávés-báros-gasztro kiállító fog részt venni – lesznek országos bajnokságok (barista, sommelier, koktél-flair), izgalmas előadások, bemutatók, és kísérőprogramok is!

Tavaszi Magbörze – Wekerlei Kulturház Ès Könyvtàr

Hozd el te is saját magjaid, palántáid, és csereberéld el! Ha több vetőmaggal rendelkezel, mint amennyit valóban felhasználnál, vagy csak imádsz kertészkedni, és érdekel az ökologikus gazdálkodás, akkor itt a helyed! A bolti magok itt mellőzöttek! Vegyél részt az egész napos, izgalmas programsorozaton!

VASÁRNAP – február 21.

INDOOR SÖRFESZTIVÁL – február 19-20-21. – Danubius Hotel Gellért

Téli sörfesztivál? Igen!

Magyarország első téli indoor sörfesztiválján több mint százféle csapolt és üveges sörrel várnak majd, és az ország legimpozánsabb, legjobb sörfőzdéinek termékei lesznek kaphatóak!

Sőt, tematikus programok is lesznek!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást