Szórakozás / Otthon

5 fantasztikus csavarral végződő thriller, amit minden nőnek látnia kell

Kim Basingert a Dermesztő Szenvedélyek című filmben láttam életemben először, amikor unokatestvérem kikölcsönözte a videótékából. Igen, tudom, ez sem mostanában történt, de én úgy emlékszem rá, mintha csak tegnap lett volna. Lenyűgözött a film és azóta bármiben látom Basinger kisasszonyt, nekem örökké ugyanaz a hűvös, titokzatos nő marad, mint amilyen filmbéli karaktere volt. Összegyűjtöttem 5 thrillert, amit szerintem egyszer minden nőnek látnia kell!

Miért pont thriller?

A thrillereket pont azért szeretjük, mert a csavaros történetben végig ott lappang a titok, ami csak a végén derül ki, a nézőt tátott szájjal hagyva. Az én kedvenceim a műfajon belül a szövevényes viszonyokat taglaló filmek, amelyekben valaki félrelép, mert nem tud ellenállni a csábításnak és ez végzetes hibának bizonyul.

Az általam kiválasztott öt filmben van olyan, amiben a feleség csalja meg a férjet és olyan is, amiben pont fordítva. Olyan filmek, amelyekben egyik karakter sem makulátlanul jó vagy éppen velejéig rossz. Ezekben a történetekben a félrelépéseknek komoly következménye van és a nőket helyezi a középpontba, így akár tanulhatunk is belőlük.

 

Temetetlen múlt

A csodálatos – és nem öregedő – Michelle Pfeiffer ebben a kiváló thrillerben boldog házasságban él Harrison Forddal, de új házukban egyre kísértetiesebb dolgok történnek.

Lassan saját maga sem biztos benne hogy valóban szellemmel van-e dolga, vagy ő veszíti el a józan eszét, de a végén minden eltemetett titokra fény derül.

 

Tökéletes gyilkosság

A film a bájos Gwyneth Paltrow, a hűvös Michael Douglas és a szívdöglesztő Viggo Mortensen – a Gyűrűk ura Aragornja – végzetes szerelmi háromszöge, melyben a gazdag, idősebb férj rájön felesége titkos viszonyára a jóképű fotóművésszel.

Elhatározza, hogy bosszút áll a nőn és szeretőjén is, megtervezi hát a tökéletes gyilkosságot…

 

Megérzés

Sandra Bullock egy kiábrándult családanyát alakít a filmben, akit összetör a hír, hogy férje meghalt autóbalesetben.

Amikor másnap felébred, férje él és virul.

A következő nap viszont megint halott és a temetésén van, ahol feltűnik egy titokzatos, gyönyörű fiatal nő, akit a modell Amber Valletta alakít.

A feleség egyszerre próbálja meg kinyomozni férje titkát és az időhurok okát.

 

Kisiklottak

A romantikus vígjátékok sztárja, Jennifer Aniston ebben a sötét thrillerben megmutatja, hogy nemcsak habkönnyű alkotásokban állja meg a helyét.

Egy sikeres üzletasszonyt játszik, aki viszonyt kezd egy szintén családos férfival, akit az ellenállhatatlanul zöld szemű Clive Owen alakít.

Amikor egy titokzatos idegen – a francia fenegyerek, Vincent Cassel – elkezdi zsarolni őket, kénytelenek szembeszállni vele, hogy életüket ne tegye tönkre.

 

Dermesztő szenvedélyek

A bevezetőben említett abszolút kedvenc thrillerem, ami ugyan nem egy új darab, hiszen 1992-ben készült, mégis megállja a helyét a mai napig.

A főszereplő a sármos pszichiátert alakító Richard Gere, aki egy zavart fiatal nőt kezel Uma Thurman alakításában.

Az ő nővérét játssza Kim Basinger, akivel az orvos szenvedélyes viszonyba bonyolódik, de a nő veszélyes férje gyanakodni kezd.