Szerinted mi az igazán finom, minőségi pékáruk titka?
VIDEO Év végi fejlődés horoszkóp: ez az, amit még idén kell megfejlődnöd
Roboz Eszter, a budapesti Babushka Kézműves Pékség tulajdonosa szerint a minőségi, tiszta alapanyagok, de abban is hisz, hogy nélkülözhetetlen a péksütemények szívvel-lélekkel, teljes odafigyeléssel való elkészítése. Mindezeket pedig olyan csodásan sikerült megvalósítania, hogy a péksége előtt gyakran nagy sorban állnak, majd örömmel távoznak az állandó és szezonális finomságokkal.
A sütés iránti szeretet már régi keletű volt
Hogy egy ilyen csodálatos pékség létrejöhessen, ahhoz természetesen a sütés szeretete is elengedhetetlen, ami Eszternél egyáltalán nem volt újkeletű. „Már kislány koromban szerettem sürögni-forogni a nagymamám szoknyája mellett a konyhában, mikor sütött. Amikor a szülői házból kiszállva önállósodtam, akkor pedig elkezdtem én is gyakran sütni-főzni. A konyha egy kikapcsolódási helyszín lett számomra, ahol a kreativitásomat is kiélhetem. A sütést komolyabban pedig gyes alatt kezdtem el, amikor jobban ráértem a szuper jól alvó kisbabám mellett.” – emlékszik vissza Eszter.
Hamar jöttek a pozitív visszajelzések
Sütni persze sokan szeretnek, de ahhoz, hogy egy sikeres üzlet legyen egy hobbiból, ennél jóval több kell, kezdve a sikerélményekkel és a pozitív visszajelzésekkel, Eszternél pedig mindkettő adott volt. Talán a kenyér mellett a kalács és a croissant volt az első, ami beindította a lelkesedésem. Majd az egyre jobban sikerült kenyereimre kezdett rákapni a család és az ismerősök, majd mikor már a bejárati ajtónk előtt heti kétszer sorban álltak a szomszédok, úgy döntöttünk, jó lenne ennek egy igazi műhely és boltocska”.
A cikk folytatódik, lapozz!