Életmód / Ezotéria

Ezzel az 5 csillagjeggyel a legnehezebb együtt karácsonyozni

A karácsonynak a békéről, a nyugalomról és a szeretetről kellene szólnia – ezt az alábbi csillagjegyek is hallották, de valamiért nem igazán tudnak azonosulni az alapelvekkel. Vagy azért, mert munkamániásak, hiperérzékenyek, vagy, mert egyszerűen képtelenek néhány napot egy helyben eltölteni.

Bak

A bakkal két okból nehéz együtt karácsonyozni: egyrészt mert borzasztóan anyagias, másrészt, mert állandóan a munkán jár az esze. Ha nem kell dolgoznia, akkor is azon agyal, hogy pár nap múlva mennie kell, és tuti, hogy megint nem tud otthon mindent elintézni, amit szeretett volna.

Ha pedig dolgoznia kell, akkor azért rossz a kedve, mert nem tud otthon lenni, és lazítani – persze erre akkor sem képes, ha a helyzet adott.

Ehhez társul az is, hogy a pénzt illetően is két véglet között vergődik: egyszerre akar mindent megadni a szeretteinek és ugyanekkora lendülettel próbál spórolni.

Még szenteste is azon problémázik, elég praktikus-e az ajándék, amit választott, és vajon hány órát kell dolgoznia azért, amiért megengedett magának egy kis luxust.

Halak

A halakkal leginkább azért nehéz a karácsony – és úgy általában az együttélés – mert borzasztóan hangulatemberek. A karácsony egyébként is, szinte mindenkiből kihozza a jót és a rosszat egyaránt, de ez rájuk különösen igaz.

Képesek hétmérföldes mosollyal kipattanni az ágyból, hogy aztán a reggelinél már a világ összes fájdalmát magukkal cipeljék – pl. azért, mert mégsem puhult meg éjszaka annyira a mézeskalács, mint szerették volna.

Feltűnő rosszkedvük mellett jellemző rájuk a mártíromság is, aminek tény, hogy van némi alapja, hiszen rendkívül segítőkészek tudnak lenni.

Ugyanakkor senki sem kötelezi őket arra még karácsonykor sem, hogy a végsőkig hajszolják magukat. Ők mégis megsértődnek, és panaszáradatot zúdítanak szeretteikre, ha munkájukat nem követi elismerés, áradozás.

Kos

A kosok – a bakok hasonlóan – maximalisták, és ez felnőttként főleg munkamániájukban nyilvánul meg. Az ünnepek során is képtelenek visszavenni a tempóból, ugyanúgy gürcölnek, mint az év többi részében.

Sőt, mivel képtelenek elfogadni, hogy valami nem működik 100%-osan, otthon is mindent megtesznek a tökéletes karácsonyi körülményekért.

Ennek eredménye, hogy mire valóban eljönnek az ünnepek, hullafáradtan esnek össze, de minimum komoly hangulatingadozás lesz úrrá rájuk.

Olvastad már?  Ebbe a pasitípusba szeretsz bele gyakran, pedig nagyon nem kellene – A csillagjegyed szerint

Bár a legjobbat akarják, pont azt teszik tönkre, ami a legfontosabb lenne: a karácsonyi nyugalmat és hangulatot. Aligha telhet el úgy ünnep, hogy egy kos ne vesszen össze valakivel, vagy kényelmesen hátradőljön és elfogadja: akkor is eljön a karácsony, ha semmit sem tesz ennek érdekében.

Bika

A bika jegyűek közül kerülnek ki a legkonzervatívabb emberek. Ők azok, akik szenteste, a vacsora mellett is azon háborognak, hogy már semmi sem olyan, mint régen, és bezzeg az ő idejükben ez még nem így ment.

„ Akkor még megbecsülték a pénzt, meg az ételt!”
„Nem sütöttek mindenféle reform süteményeket cukor nélkül, mégis 90 évig éltek!”
– ha ezt hallod karácsonykor, borítékolhatod, hogy egy bikával kerültél egy asztalhoz.

Annyira ragaszkodnak a hagyományokhoz, hogy képesek mindenen veszekedni, főleg a gyerekekkel, fiatalabb generációkkal, akik nyilvánvalóan teljesen másként látják a világ dolgait, történéseit.

A bikák makacsak és kitartóak, nem kötnek kompromisszumot sem, szóval nincs értelme velük vitatkozni, bármennyire idegesítőek tudnak lenni.

 

Ikrek

Az ikrekkel már nem azért nehéz karácsonyozni, mert konzervatív lenne, vagy éppen munkamániás. Pont az ellenkezője igaz rá! Akkor mégis mi lehet a gond vele? Leginkább örökmozgó és nyughatatlan személyisége az, ami rányomja a bélyegét az ünnepekre.

Egyszerűen lehetetlen vele normálisan vendégségbe menni, vagy csak otthon üldögélni és élvezni a nyugalmat, mert ő két óra elteltével is azt érzi, hogy a világ elhaladt mellette, és ő mindenről lemaradt.

A másik végletet képviseli a maximalistákkal szemben: magasról tesz az ajándékozásra, az ünnepi menüre, a dekorációra.

Előbb rendel, mint hogy főzne, és lelkiismeret furdalás nélkül vesz az utolsó pillanatban (vészmegoldásként) ajándékot. Hanyagsága, nemtörődömsége bánhat másokat, és idegesítő tud lenni, hogy kifogyhatatlan az energiakészlete, és nem lehet mellette nyugodtan pihenni, feltöltődni.

Válassz egy csillagjegyet és mindent megtudsz róla!
KOS BIKA IKREK RÁK
OROSZLÁN SZŰZ MÉRLEG SKORPIÓ
NYILAS BAK VÍZÖNTŐ HALAK

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást