Ezért érdemes salátát grillezned, és ahogy csináld

Ezért érdemes salátát grillezned, és ahogy csináld

Címlap / Életmód / Receptek / Ezért érdemes salátát grillezned, és ahogy csináld

A grillezés az egyik legkedveltebb nyári szabadidős tevékenység, de ez még nem jelenti azt, hogy a hűvösebb napok beköszöntével le kellene mondanod róla. Ha éppen nem esik az eső vagy fúj a szél, és vastag kabátot sem kell felvenned, nyugodtan grillezhetsz az őszi hónapban is, és az olyan finomságok mellett, mint a hamburgerhús, a csirkemell szeletek és a szalonna, salátával is nyugodtan megpakolhatod a grillsütőt.

VIDEO Év végi fejlődés horoszkóp: ez az, amit még idén kell megfejlődnöd

Virslit, kukoricát, csirkecombot és hasonlóan népszerű finomságokat szinte mindenki tud grillezni, a saláta ilyen módon való elkészítése azonban már nem ilyen egyértelmű. De tény, hogy ott a helye a grillsütőn, hiszen kifejezetten egészséges, vitaminokban gazdag, és kitűnő kísérője a többi grillételnek. Bár ez a technika sokak számára újdonság lehet, könnyen elsajátítható, és ki tudja, talán a kedvenc grillezett fogásod lesz. Ehhez azonban ismerned kell néhány trükköt.

1. Szerezz be egy friss fejes salátát

A jó grillezett saláta azzal kezdődik, ha a termelői piacon, a zöldségesnél vagy az egyik élelmiszerboltban beszerzel egy szép fejes salátát. A nagyszerű grillezett saláta alapját ugyanis a megfelelően kiválasztott fejes saláta adja. Ha kell, akkor válogasd át alaposan a salátákat, de mindenképpen olyat válassz, ami szoros, vastag levélrétegekkel rendelkezik. Erre azért van szükség, hogy a saláta ellenálljon az erős hőnek. Természetesen többféle saláta közül is válogathatsz, de fontos, hogy tényleg sűrűek legyenek a levelei.

2. Melegítsd fel a grillsütőt

Akár salátáról, akár steakről van szó, ügyelj arra, hogy amikor sütni kezded, forró legyen a grillrács. Ez mindenképpen szükséges ahhoz, hogy igazán finom, grillen sült ízvilágot kapj. Ha meg akarod könnyíteni a dolgod, vess be egy grillgyújtó kéményt is, ami a felére is csökkentheti a begyújtási időt. Ami szintén fontos, hogy miután a grillsütőre helyezted a salátát, csak az egyik oldalát süsd meg. Ez megakadályozza, hogy fonnyadt péppé változzon, miközben a grillezett íz remekül jelen lesz.

Oldalak: 1 2 3

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/3
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!