Az édesburgonya a clean eating – tiszta étkezés – követőinek egyik kedvenc zöldsége, mely önmagában és köretként is finom fogás. Cikkünkből megtudhatod, miért is ennyire népszerű, és néhány könnyen elkészíthető, szuper receptet is mutatunk.
VIDEO Év végi fejlődés horoszkóp: ez az, amit még idén kell megfejlődnöd
1/5 A sütőtök testvére
Az utóbbi években a reform konyha egyik sztárja lett az édesburgonya, mely csak külsejében hajaz a sima krumplira, íze inkább a sütőtökéhez hasonlít.
Bár energiatartalma nem marad el névrokonáétól (86 kalória van 100 grammban), mégis könnyen beilleszthető akár egy súlycsökkentő diétába is, hiszen rengeteg az emberi szervezetre előnyös tulajdonsággal bír. Komplex szénhidrát, mely hosszú időre teltségérzetet biztosít, A-, C- és E-vitamint tartalmaz, antioxidáns hatású, magas a rosttartalma, ugyanakkor alacsony a glikémiás indexe, cukorbetegek is bátran fogyaszthatják.
Az édesburgonya felhasználási lehetőségének palettája igencsak széles, főételt, köretet vagy akár nassolnivalót is készíthetsz belőle, lapozz tovább, hogy lásd, hogyan.
Reszeld le az édesburgonyát nagylyukú reszelőn, majd keverd össze a felvert tojásokkal. Add hozzá a préselt fokhagymát és az útifűmaghéjat is, sózd, borsozd. Hagyd egy kicsit állni, közben serpenyőben forrósítsd fel a kókuszolajat, a masszából pedig formálj kanál segítségével kis pogácsákat, és mintha csak fasírtot csinálnál, süsd át alaposan mindkét oldalukat. Köretként, vagy joghurttal mártogatósként is nagyon finom.