Haj / Stílus

Ezek a legjobb frizurák sportoláshoz – Ha már unod a hagyományos copfot

Ezek a legjobb frizurák sportoláshoz – Ha már unod a hagyományos copfot

Már unod a klasszikus lófarkot? Az edzőteremben is szeretnél jó kinézni? Cikkünkben mutatunk 7 nagyon egyszerű, mégis praktikus és csinos frizurát, amit percet alatt elkészíthetsz. Legyen szó kontyról vagy fonatról, ezek között biztosan találsz majd neked tetszőt!

Copf fonattal

Kétségtelen: a copf az egyik legpraktikusabb viselet sportolás közben, ám érdemes néha egy kicsit felturbózni az egyszerű lófarkot. Ez a frizura nagyon hamar elkészíthető, szerencsére emiatt nem kell órákig a tükör előtt fésülgetned a hajadat.

Csupán annyi a teendőd, hogy kiválasztasz egy-egy tincset a füled mellett, befonod, hátravezeted és végül a többi hajaddal együtt begumizod, mint egy egyszerű copfot.

Hidd el, már ez a két kis fonat is rendkívül feldobja majd a megjelenésedet.

Hosszú lófarok

Ha hosszú hajad van, ideális lehet számodra ez a frizura az edzőteremben. Igazán egyszerű, praktikus, mégis kicsit különleges.

Kösd össze klasszikus copfba a hajadat, a kilógó tincseket rögzítsd csattal.

Gyűjts össze pár kisebb, vékonyabb gumit és nagyjából 5 centinként köss a copfodra egyet-egyet, míg a végére nem érsz.

Ezután a lazább hatás érdekében kissé lazíts az ujjaiddal a hajgumik közötti részen és már kész is van, indulhatsz edzeni!

Dupla copf fonattal

A fonatok nem csak szépek lehetnek, hanem szexisek is! Attól függően, hogyan készíted el, hordhatod elegáns eseményeken és akár az edzőteremben is.

A következő frizura nagyon praktikus viselet sportoláshoz, de olyan sporteseményre is mehetsz vele, ahol csupán szurkoló vagy.

Fejtetőn válaszd ketté a hajadat, majd parkettafonásban fond be mindkét részét szorosan. Amikor a tarkódhoz értél, köss rá egy-egy hajgumit. A lelógó tincseidet fésüld át, fújj rá hajlakkot és máris kész!

Laza konty hajpánttal

Egy egyszerűen elkészített konty is remek választás lehet az edzőteremben. A következő frizura elkészítéséhez első lépésként fogd össze a hajadat viszonylag magasan, mintha hagyományos lófarkot csinálnál.

Köss rá hajgumit úgy, hogy ne copf, hanem laza konty legyen belőle. Kissé lazítsd meg és az arcod mellett is húzz ki egy-két tincset.

Hogy még jobb legyen a végeredmény, fogj egy hajpántot vagy kendőt és tekerd a fejed köré úgy, hogy kissé fedje a homlokodat.

Dupla konty

Az előző továbbfejlesztett változata ez az elképesztően aranyos dupla konty. Elkészítése alig bonyolultabb: első lépésként fejtetőn válaszd ketté a hajad.

Mindkét részt fogd össze és hátul kösd copfba. Az így kapott két lófarkot tekerd fel kontyba és rögzítsd egy kisebb hajgumival vagy hullámcsattal.

Nem kell szorosra készítened, a legjobb, ha kissé lazán hagyod, még egy-két tincset ki is húzhatsz belőle. Sportolás közben így nem fog a szemedbe lógni a hajad és te is remekül fogsz kinézni.

Átfordított copf

Itt egy újabb megoldás arra, hogyan dobhatod fel az egyszerű copfodat! Mindössze három vékony hajgumira és pár percre van hozzá szükséged.

Fésüld hátra a hajadat, majd oldalt válassz le egy-egy tincset. Hátul fogd össze hajgumival, majd a lelógó copfot emeld meg és húzd át a hajgumi mögött.

Ezután fogj meg két újabb, lentebbi tincset és ismételd meg ezt a műveletet. Végül harmadjára a legalsó, tarkódnál lévő tincsekkel is csináld meg ugyanezt.

Klasszikus befonott lófarok

Ha kedveled a klasszikus megoldásokat, ne törd sokáig a fejed azon, milyen frizurát készíts magadnak: ez a befonott lófarok pont neked való!

Egy-két perc alatt megcsinálhatod és már indulhatsz is az edzőterembe. Kösd össze egy vékonyabb hajgumival a hajadat.

Viszonylag magas legyen a copf, így fog jól mutatni. A lelógó részt pedig fond be a neked tetsző fonatként: lehet az halszálka vagy klasszikus francia fonás is. Ez garantáltan soha nem megy ki a divatból!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást