Szórakozás / Otthon

Ezek a legjobb hippi témájú filmek a Szerelem nyara emlékére

Idén ünnepeljük az 50. évfordulóját a Summer of Love-nak, azaz a Szerelem nyarának, ami az első jelentős szabadtéri rockfesztivál neve, amelyet 1967. június 16-18. között rendezték Kaliforniában. Ez az esemény azért volt fontos, mert ezzel kezdődtek meg a szabadtéri nagy rock-rendezvények, és a hippi kultúra is ekkor kezdett terjedni. A Szerelem nyara emlékére ajánlunk neked néhány hippi-s filmet a filmnézős estékre.

Woodstock a kertemben – Taking Woodstock, 2009.

A Woodstock a kertemben című film a legendás, 1969 augusztusában megrendezett woodstock-i fesztiválnak állít emléket, hiszen azt mutatja be, hogyan is került megrendezésre a fesztivál.

A legendás fesztivált a New York állambeli White Lake-ben rendezték meg, egy bizonyos Max Yasgur farmján, mert a szomszédos városban, az eredeti helyszínen törölték a megrendezés jogát.

A filmben Elliot, egy fiatal lakberendező szülei moteljének kertjében ad engedélyt a szervezőknek, hogy megtartsák a fesztivált, ahol hamarosan milliós tömeg gyűlik össze.

A filmben szuper zenék, jobbnál jobb hippi-szerkók és a kor valódi szelleme együtt vannak, ezért kár lenne kihagynod ezt a mozit!

Hair, 1979.

A Hair egy igazi klasszikus a hippi-filmek és a musical-ek palettáján, amelyet ha nem láttál még azért, ha pedig már igen, akkor azért kell megnézned.

Olvastad már?  5 ok, amiért az emberek félnek újra szerelembe esni

A történet a vietnami háború idején, az 1960-as évek végén játszódik, a főszerepben olyan fiatalokkal, akik meglépnek a besorozás elől, ám egy balszerencse folytán egyiküket mégis elviszik a frontra.

A film zenéje már önmagában ikonikus, és a szereposztás is fantasztikus ebben a moziban, amit nem lehet elégszer újranézni.

Acrosse the Universe – Csak a szerelem kell, 2007.

Az Acrosse the Universe idén már 10 éves: a film egy musical, amelyben egytől-egyig Beatles-dalokat használtak fel az alkotók.

A történetben egy liverpooli dokkmunkás fiú utazik el Amerikába, hogy megtalálja édesapját, ám helyette a szerelmet leli meg és új barátokat, akiknek köszönhetően egyre közelebb kerül a radikális diákmozgalmakhoz, amelyek a háború ellen tüntetnek.

A film karaktereiben egyszerre elevenedik meg a ’60-as évek hippi-társadalma, és a Beatles-dalok szereplői is.

Séta a Holdon, A Walk ont he Moon, 1999.

A Séta a Holdon című filmnek inkább a hátterét adja a hippi-éra, a vietnámi háború és a woodstock-i fesztivál.

A történetben egy családanyát ismerünk meg, akinek kifáradt már a házassága, de találkozik nyaralása alatt egy utazóügynökkel, akivel viszonyba kezd.

A nő hamar ráébred, hogy erre az új kapcsolatra volt szüksége, ezért a maga módján lázadni kezd, feladja addigi életét és a szabadabb szerelmet választja.

Olvastad már?  Nem találod az igazit? Utánajártunk, miért kerül el a szerelem a csillagjegyed szerint

Ha érdekel egy olyan film, amely megmutatja, milyen volt a hippi korszakban az átlagos amerikai családok élete, és mi történt azzal, aki ezzel dacolt, akkor a Séta a Holdont neked ajánljuk.

Placid Lake szenvedélye, The Rage in Placid Lake, 2003.

A Placid Lake szenvedélye egy kicsit inkább egy visszafordított hippi-film, a történet főhőse ugyanis egy igazi hippi családban nevelkedik: szabadfelfogású, túl modern apa és anya, hosszú hajak, színes ruhák, kevés korlát.

A fiú besokall szülei szabados életmódjától, ezért úgy dönt, hogy levágatja a haját, nyakig begombolja a kockás inget és konzervatívnak áll, megtagadva hippi gyökereit.

A film egy igazán szórakoztató vígjáték arról, hogy néhányak szemében nem is olyan csábító a hippi-világ, és a szabadszellemben leélt élet.