Extrém hízások, hatalmas fogyások – színészek, akik teljesen átalakultak egy szerep kedvéért

Extrém hízások, hatalmas fogyások – színészek, akik teljesen átalakultak egy szerep kedvéért

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Extrém hízások, hatalmas fogyások – színészek, akik teljesen átalakultak egy szerep kedvéért

Te mit vállalnál be álmaid szerepéért? Olyan színészeket mutatunk be, akik óriási kockázatot vállalva, egészségüket nem kímélve alakultak át egy filmszerepért.

Igaz, a siker sem maradt el: a közönség és a kritikusok rendszerint imádták az önmagukat sanyargató sztárok alakítását.

Christian Bale

Christian Bale brutális átváltozásainak sora A gépész című filmmel kezdődött: a pszichothriller kedvéért 41 kilósra fogyott, de két évvel később keményen kigyúrta magát a Batman: Kezdődik! miatt.

A harcoshoz ismét durván lefogyott – ezért Oscar is járt –, az Amerikai botrányhoz pedig felismerhetetlenül meghízott.

Bale egyébként ugyanolyan könnyedén váltogatja az akcentusát, mint a külsejét.

Tom Hardy

Az alapvetően karcsú Tom Hardy először a Bronson kopasz, erőszakos bűnözőjének szerepéhez szedett fel 16 kiló izmot és zsírt, amit aztán tiszta izomra cserélt A végső menet bokszolójaként.

Ezt az izomtömeget növelte tovább A sötét lovag: Felemelkedés kedvéért, hatalmassá és fenyegetővé téve Batman ellenfelét, Bane-t.

Natalie Portman

Az amúgy is törékeny és aprócska Natalie Portman 8 kilót fogyott és rengeteget gyakorolt a Fekete hattyú balerinaszerepéhez, hogy valóban profi táncosnak tűnjön.

Bár az alakításért Oscar-díj járt, a színésznő a felkészülés közben attól félt, hogy belehalhat a szerepbe.

Ugyanilyen keményen edzett partnere, Mila Kunis is, aki napi legtöbb 1200 kalóriát fogyasztott és dohányzással enyhítette éhségérzetét – a diétáját senkinek sem ajánlja.

Matthew McConaughey

A klasszikus szépfiúnak tartott McConaughey mindenkit megdöbbentett, amikor a Mielőtt meghaltam AIDS-es főszereplőjeként csontsoványan tűnt fel a filmvásznon – az alakítást Oscarral jutalmazták.

A színész idén a másik végletet érte el: kopaszon, pocakosan alig lehet ráismerni az Arany című filmben.

Charlize Theron

A gyönyörű színésznő eddigi legnagyobb átalakulását A rém főszerepéért vállalta: a sorozatgyilkossá váló prostituáltat szinte felismerhetetlenül, 11 kilóval súlyosabban, szemöldök nélkül játszotta el – a bátor alakítás természetesen Oscar-díjat ért.

A súlygyarapodás mögött nem volt szigorú étrend, sok fánkot és burgonya csipszet evett, a várt kilók pedig hamar felkúsztak rá.

Robert De Niro

De Niro Martin Scorsese kedvéért változtatgatta a súlyát: a Taxisofőrhöz lefogyott, hogy aztán izmos bokszolóként tűnjön fel a Dühöngő bika első felében.

A bokszfilm második felében viszont az idős, elhízott főszereplőt láthatjuk, így De Niro négy hónap szünetet kapott a forgatás közben, hogy több mint 20 kiló zsírt szedjen fel – a kegyetlen munkát Oscarrral jutalmazták.

Renée Zellweger

Renée Zellweger kétszer hízott meg, majd fogyott le a Bridget Jones-filmek miatt – a harmadik részt már csak azzal a feltétellel vállalta, ha nem kell változtatnia a súlyán.

Igazán akkor látszik, mennyit számított az a plusz 8 kiló, ha megnézzük a Chicagót: a színésznő a két Bridget Jones között tökéletes alakkal táncolta, énekelte végig a musicalt.

Jake Gyllenhaal

Jake Gyllenhaal is hatalmas változásokon ment keresztül néhány év alatt: előbb szolidan kigyúrta magát a Perzsia hercege főszerepéhez, majd brutálisan lefogyott az Éjjeli féreg kedvéért – a szüntelen éhségérzet is segítette a szerep megformálásában.

Alig egy év telt el, és bokszolóként hatalmas izmokkal tért vissza a Mélyütésben – nem semmi!

Anne Hathaway

Csak 15 percet látható a vásznon, mégis Oscart kapott: Anne Hathaway nemcsak 10 kilót adott le A nyomorultakban Fantine szerepéhez, de a hajától is megszabadult – a kamerák előtt vágták kopaszra.

A színésznő viszont soha nem akarta elárulni, hogyan fogyott le: szerinte túl veszélyes volt, ezért senkit nem akar bátorítani, hogy kövesse.

Jared Leto

Jared Leto igazi kaméleon: eddigi két legmegdöbbentőbb átváltozása a Chapter 27 és a Mielőtt meghaltam című filmhez történt.

Míg előbbiben 25 kiló túlsúllyal játszotta el John Lennon gyilkosát, utóbbiban ő is csontsoványan, transznemű nőként tűnt fel Matthew McConaughey oldalán – ezért Oscar-díjat is kapott a zenészből lett színész.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást