Nagy év végi takarítás: 10 hely, amit ilyenkor ki kellene tisztítani

Nagy év végi takarítás: 10 hely, amit ilyenkor ki kellene tisztítani

Címlap / Otthon / Háztartás / Nagy év végi takarítás: 10 hely, amit ilyenkor ki kellene tisztítani

Ablaktáblák, ablakpárkányok

Lehet, hogy az ablakmosáshoz most nem kedvez az idő, de a párkányokat, ablaktáblákat érdemes azért kívül-belül megtisztítani. Ha az ablakkeretben faragott díszek, nútok is vannak – ezek első sorban a régebbi épületeknél jellemzőek – ügyelj rá, hogy azokból is eltávolítsd a port.

Csempék közötti fugák

Senkinek sem a kedvenc elfoglaltsága, de legalább az ilyen nagyobb takarítások alkalmával érdemes nem csak a csempéket megtisztogatni, de végigmenni a csempék közötti fugákon is, és eltávolítani a penészt és a vízkövet.

A teljes konyhapult

A konyhapultot azért biztosan jóval gyakrabban takarítod, de egy nagytisztítás alkalmával érdemes leszedni minden nagyobb munkagépet, gyümölcsöskosarat, állandó kiegészítőt is, és azok alatt is alaposan áttörölni a felületet.

Kamrapolcok

Ne vigyél át az új évbe már lejárt, megromlott dolgokat! Pakold ki a kamrát, válogasd át, mi az, ami még jó, töröld le a szekrényeket, fertőtlenítsd ki a tárolókat, mielőtt visszapakolsz!

Kanapé

Fordíts egy kis figyelmet a kanapédra is, amire legalább ilyenkor ráfér egy alaposabb takarítás a szokásos portörlés vagy porszívózás mellett. A szövet kanapékat remekül felfrissítheted és fertőtlenítheted például egy gőztisztítóval, de ugyanez igaz az ágytakarókra, díszpárnákra is.

Gőztisztítóval gyorsabb

Ha már mindenhol rend és tisztaság van, akkor utolsó lépésben jöhet a padló tisztítása is – itt pedig a porszívózás, a fertőtlenítés és a szárítás valóban történhet egyetlen lépésben!

A Kärcher SV 7 gőzös porszívója egyesíti a gőztisztítók erényeit a száraz porszívók erősségeivel. Felszívja például a morzsát a padlóról, nedvesen feltöröl és még meg is szárítja a padlót. Mindezt kényelmesen egy lépésben végzi el.

A hozzá illő tartozékokkal szinte minden felületet egyszerűen, gyorsan, vegyszermentesen tisztíthatsz és fertőtleníthetsz!

Lámpabúrák, izzók

A lámpákat általában nem mozgatjuk, ezért tökéletes porfogó válik belőlük. A szennyeződések eltávolításával nem csak egy allergia-forrást iktatsz ki, de meg is fogsz lepődni, hirtelen mennyivel világosabb lett az egész házban!

Konzolok, routerek

A televízió alatt vagy a számítógép mellett álló egységeket és kábeleket jó esetben elrejtjük szem elől, rosszabb esetben csak igyekszünk nem rájuk nézni. Legalább ilyenkor azonban érdemes ezeket is – áramtalanítás után – egy száraz ruhával áttörölni és a helyüket is kitakarítani, mert sok por gyűlhet körülöttük össze.

Csaptelepek

Fordíts egy kis figyelmet a nehezebben hozzáférhető helyekre is, és távolítsd el innen is a lerakódott vízkövet vagy penészt. Az erős vegyszerek használatától érdemes tartózkodni, mert ezek korróziót okozhatnak! A gőztisztítás itt is a segítségedre lehet.

Ajtók, kilincsek

Ezekhez a felületekhez érünk a legtöbbször szennyezett kézzel, ezért a rendszeres tisztításuk, fertőtlenítésük elengedhetetlen, és érdemes erre az év végi nagytakarítás során is sort keríteni. Fordíts külön figyelmet a bejárati ajtó lenti részére, meg fogsz lepődni, hogy ehhez milyen gyakran érünk észrevétlenül is a cipőnkkel, és mennyi szennyeződés gyűlik össze rajta!

Gyerekjátékok

Itt az ideje a gyerekszobai kedvencek fertőtlenítésének, de akár a homokozójátékokat is megtisztíthatod, mielőtt téli álmot kezdenek aludni. Ami mosható, azt tedd a mosógépbe, a műanyag játékok pedig remekül fertőtleníthetőek gőzzel, vegyszermentesen.

Kärcher téli akció

Legyen minden újra WOW az otthonodban! Közel 50 háztartási Kärcher termék elképesztő téli akciós áron! A részletes árlistáért és az akcióban részt vevő partnerek megtekintéséhez kattints ide!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást