A pattanásos, vagy idő előtt megereszkedett bőr sok ember életét keseríti meg és rengeteg minden okozhatja: por, szmog, allergiás reakciók és természetesen az étkezés. Az ugyanis, hogy mit viszünk be a szervezetünkbe, sokkal nagyobb hatással van a bőrünkre, mint azt sokan gondolják. Lehet akármilyen alapos az arctisztító rutinunk, vagy használhatjuk a legdrágább krémeket, bőrünk csúnya maradhat, ha értendünk nem megfelelő. Ha hajlamos vagy az aknéra, vagy már megjelentek arcodon az első ráncocskák, az alábbi öt ételt próbál meg kerülni, vagy legalábbis nagyon ritkán fogyasztani.
3/5 A cukor öregít
Azt mindenki tudja, hogy a cukros ételek nem tesznek jót sem vércukorszintnek, sem a derékbőségnek, de sajnos akármilyen finomak is a nyalánkságok, még a bőrre is károsak.
A magas cukor tartalmú ételek ugyanis olyan hatással vannak a bőrre, ami a benne levő kollagént „megdermeszti”.
Az így megkötött kollagén – ami éppen bőrünk rugalmasságáért felel – viszont így nem képes megfelelően ellátni feladatát. Ha tehát azon vacillálsz, hogy vegyél-e még egy sütit a tálból, gondolj a ráncokra, amit ez okozhat.
Ha édesszájú vagy és nem vagy képes lemondani a cukros finomságokról, akkor próbáld őket gyümölcsökkel helyettesíteni, amik természetes cukrot tartalmaznak és antioxidánsokat, amik az öregedés ellen harcolnak.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!