7 étel, amit ne rendelj az étteremben, ha frisset szeretnél fogyasztani

7 étel, amit ne rendelj az étteremben, ha frisset szeretnél fogyasztani

Címlap / Életmód / Táplálkozás / 7 étel, amit ne rendelj az étteremben, ha frisset szeretnél fogyasztani

Biztosan te is jártál már úgy, hogy egy étteremben olyan fogást rendeltél, amivel egyáltalán nem voltál elégedett. Száraz volt, ízetlen, vagy akár úgy tűnhetett, hogy nem friss alapanyagokból készült; sajnos mindre van példa. Épp ezért, abban még a legnagyobb szakácsok is egyetértenek abban, hogy van pár fogás, amit jobb, ha nem rendelsz az étteremben – mert általában már a régebbi alapanyagokat használják fel az elkészítésük során. Lássuk, melyek ezek!

VIDEO Év végi fejlődés horoszkóp: ez az, amit még idén kell megfejlődnöd

1/7 Hamburger, jól átsülve

Ha a hamburgert alaposan átsütve kéred, nem kapsz olyan jó minőségű, friss húst, mint az, aki csak közepesen átsütve kéri.

Ugyanis amikor maximálisan megsütik neked a húst, majd megfűszerezik, egyáltalán nem fog neked feltűnni, hogy nem a legfrissebből válogattak neked. Míg ha valaki egy kicsit nyersebben szereti, rögtön megérzi az ízén és az illatán is, hogy nem túl jó a minősége, ezt a kockázatot pedig nem vállalják be!

2/7 Hortobágyi palacsinta

Rossz hírünk van azoknak, akik imádják ezt az ételt, és szívesen rendelik étteremben. Ugyanis ez egyike azoknak, amelyeket sokszor nem a legfrissebb alapanyagokból állítják elő.

Mivel darált hússal készül, így általában ebbe kerül bele az, amit más ételekhez már nem tudtak felhasználni, mint például a megmaradt nyesedékek, régebbi húsok. Ledarálva, megsütve, a klasszikus szósszal leöntve neked talán alig tűnik fel, ezért nem félnek olyan húsokhoz nyúlni, amelyeket egy sült szeletnél már nem vetnének be.

Hortobágyi palacsinta
istockphoto

3/7 A napi leves

Ha friss ételre vágysz, az aktuális napi levessel mindig legyél egy kicsit szkeptikus, ugyanis sok helyen a korábbi napokról megmaradt, már kétes minőségű zöldségek kerülnek bele, amiket salátához, körethez már nem tudnának kitenni.

Ha például hétfőn sok étel készült gombával, majd szerdán, esetleg csütörtökön gombakrémleves a menü, akkor szinte biztosra veheted, hogy ezt nem frissen vásárolták a beszállítótól.

4/7 Vörösboros marhapörkölt

A pörköltnek akad egy nagy „előnye” a vendéglátók számára, mégpedig az, hogy lényegében szinte bármilyen minőségű húsból el lehet készíteni.

Ideális esetben zsírosabb marhahúst használnak, de a valóságban sok helyen inkább az olcsóbbat vetik be, mert úgy vélik, sok hagymával, erős fűszerekkel és vörösborral elfedhetik az étel gyengeségeit. Azonban így is megesik, hogy még a boron is spórolnak, és ezért némileg savanykás íze lesz a végeredménynek!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»