Életmód / Táplálkozás

7 fogás, amit ne rendelj az étteremben, ha friss ételt szeretnél enni

7 fogás, amit ne rendelj az étteremben, ha friss ételt szeretnél enni

1/7 Hamburger, jól átsülve

Ha a hamburgert alaposan átsütve kéred, nem kapsz olyan jó minőségű, friss húst, mint az, aki csak közepesen átsütve kéri.

Ugyanis amikor maximálisan megsütik neked a húst, majd megfűszerezik, egyáltalán nem fog neked feltűnni, hogy nem a legfrissebből válogattak neked. Míg ha valaki egy kicsit nyersebben szereti, rögtön megérzi az ízén és az illatán is, hogy nem túl jó a minősége, ezt a kockázatot pedig nem vállalják be!

2/7 Hortobágyi palacsinta

Rossz hírünk van azoknak, akik imádják ezt az ételt, és szívesen rendelik étteremben. Ugyanis ez egyike azoknak, amelyeket sokszor nem a legfrissebb alapanyagokból állítják elő.

Mivel darált hússal készül, így általában ebbe kerül bele az, amit más ételekhez már nem tudtak felhasználni, mint például a megmaradt nyesedékek, régebbi húsok. Ledarálva, megsütve, a klasszikus szósszal leöntve neked talán alig tűnik fel, ezért nem félnek olyan húsokhoz nyúlni, amelyeket egy sült szeletnél már nem vetnének be.

3/7 A napi leves

Ha friss ételre vágysz, az aktuális napi levessel mindig legyél egy kicsit szkeptikus, ugyanis sok helyen a korábbi napokról megmaradt, már kétes minőségű zöldségek kerülnek bele, amiket salátához, körethez már nem tudnának kitenni.

Ha például hétfőn sok étel készült gombával, majd szerdán, esetleg csütörtökön gombakrémleves a menü, akkor szinte biztosra veheted, hogy ezt nem frissen vásárolták a beszállítótól.

Oldalak: 1 2 3

1 hozzászólás

 • Avatar
  Ármin
  2021.02.03., 17:57

  Arról ugye van tudomása a szerzőnek, hogy az éttermek, még a Michelin-csillagosok sem rendelnek naponta. Nem is lehet, ugyanis a beszállítóknak van ütemtervük: általában heti 2 max. 3-szor történik kiszállítás egy-egy adott étterembe. Szóval, igen a napi leves valóban nem az aznap érkezett gombából készül ha 2-3 nappal korábban volt szállítás. És igen, az étterem zöldség-gyümölcs hűtőházában áll. A szállítóé helyett. Nagy különbség! 😛 Szóval, a napi leveses megjegyzés eléggé marhaság. A többi ponthoz meg csak annyit: én olyan helyekre nem járnék ahol csirkepörkölt helyett a hortobágyi darált húsból készült, de ízlés dolga.
  Ja, a hamburger. Rohadt nagy tévedés. Ha friss, helyben készült húspogácsával dolgoznak, akkor szerviz előtt elő vannak készítve, formázva vannak már a pogácsák, mind ugyanolyan minőségben. Senki nem fog azzal bohóckodni, amikor egymás után érkeznek a rendelések, hogy nekiálljon valami más húsból összegányolni egyet, ha átsütve kérik.

  Válasz

Írj egy hozzászólást