Te is szeretnéd, ha a bőröd folyamatosan ragyogó és puha lenne, a ráncok pedig ameddig csak természetes módon lehetséges, elkerüljenek? Ezért sokféleképpen tehetsz, a német Elle szerkesztője, a holisztikus táplálkozási szakértő Laura Stunz szerint például úgy is, hogy néhány élelmiszert rendszeresítesz az étrendedben. Ha ez a módszer számodra is szimpatikus, akkor íme öt étel, amelyről a szakértő úgy véli, támogatja a feszes bőrt és a ragyogó arcszínt!
VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton
1. Paradicsompüré
A holisztikus táplálkozási szakértő szerint ha nap mint nap elfogyasztunk egy evőkanál paradicsompürét, azzal máris javíthatjuk a bőrünk állapotát. Méghozzá azért, mert a paradicsom a likopin leggazdagabb forrása, egy olyan erős antioxidánsé, amely többféleképpen is képes támogatni a bőrünket. Védi az UV-sugaraktól, a fény öregítő hatásától és az oxidatív stressztől, másrészt csökkenti a bőrpírt, és hozzájárul az egyenletes, ránctalan arcfelszínhez.
Emellett a paradicsompüré C-vitaminban is gazdag, amely köztudottan serkenti a szervezet kollagéntermelését. A kollagén pedig biztosítja a bőr feszességét és rugalmasságát, így az tovább fiatalos és sima maradhat, sőt a pigmentfoltokat is képes minimalizálni, de a benne található béta-karotin is támogatja a szép, tiszta arcbőrt.

2. Avokádó
Az avokádó különösen gazdag egyszeresen telítetlen zsírsavakban, főleg olajsavban, így képes hidratálni a bőrünket, erősítheti a természetes védőrétegét és javíthatja annak rugalmasságát. Így pedig a bőrünk simábbnak és észrevehetően teltebbnek tűnhet. De az avokádó A- és C-vitamint is tartalmaz, sőt B-vitaminokkal is tele van, amelyeknek köszönhetően még erősebben és sokoldalúbban képes támogatni a bőrünket.
A cikk folytatódik, lapozz!