Esküvő / Párkapcsolat / Szerelem

Jön az esküvőszezon! – 7 dolog, amit vendégként kerülnöd kell

Jön az esküvőszezon! – 7 dolog, amit vendégként kerülnöd kell

Lehet, hogy már profi esküvőlátogató vagy, hiszen sorra minden rokonod és barátnőd férjhez megy, így már pontosan tudod, hogy mit illik és mit nem, azonban még így is lehet néhány véletlen, amivel nem megfelelően viselkedsz egy esküvőn. Ha már volt saját esküvőd, akkor eggyel könnyebb dolgod van, hiszen egy másik szemszögből is átéltél már egy ilyen eseményt. Lássuk, mik azok, amikre mindenképp érdemes figyelned, ha vendég vagy!

Ne trollkodj a fotókba

A legtöbb esküvőn van profi fotós, aki azért van ott, hogy minden fontos pillanatot tökéletesen örökítsen meg.

Lehet, hogy te is jó fotós vagy, de semmi szükség arra, hogy a mobiloddal beugorj a fotós mellé vagy elé és megpróbáld lepipálni, mondván, hogy te sokkal jobban el tudod kapni a pillanatot.

Az sem a legjobb ötlet, hogy minden képbe megpróbálsz beleugrani, hogy nehogy lemaradj még a kattintás előtt.

Nem gond, ha nem vagy rajta minden családi vagy hangulatfotón.

Tipp: Egy megfelelő pillanatban elkapott szelfi vagy közös fotó persze belefér az ifjú párral, de előtte mindenképp kérdezz rá, hogy belefér-e.

A megfelelő ruha kiválasztása

Lehet, hogy régimódinak tartod, hogy az esküvőkön voltak, illetve vannak bizonyos öltözködéssel kapcsolatos szabályok, mint hogy nem viselünk vendégként piros, fehér vagy fekete színeket vagy nem a legkihívóbb, csábító ruhánkat vesszük fel.

Ugyanígy fontos az is, hogy illetlenség alulöltözni, így mielőtt kiválasztjátok az aznapi szettet, esetleg egyeztessetek a párral, hogy mit gondolnak az esküvői dress code-ról.

Van ugyanis, akit egyáltalán nem zavar, ha a kedvenc fekete ruhádban jelensz meg, hiszen neki az a legfontosabb, hogy te is jól érezd magad a bőrödben, viszont van olyan is, aki ragaszkodik a hagyományokhoz, amit illik tiszteletben tartani.

Váratlan vendégek

A legtöbb esküvőt hónapokig tartó tervezgetések előznek meg, hogy a legapróbb részletek is tökéletesen sikerüljenek.

Ha úgy gondolod, hogy nem nagy dolog, hogy plusz egy fővel érkezel az esküvőre, mikor csak egy meghívót kaptál, esetleg nem azt a párt viszed, akivel korábban számoltak, akkor bizony kellemetlenségeket okozhatsz az ifjú párnak vagy a szervezőknek.

Nem mindegy ugyanis, hogy hány széket rendeltek, hogy alakították az ülésrendet vagy hány főre rendelték az ételt.

Ha mindenképp úgy érzed, hogy változtatnod kell az eredeti terveket, akkor próbáld meg időben jelezni, hátha még meg tudnak változtatni néhány részletet.

Telefon

Lehet, hogy a mindennapokban a mobilodon lógsz, de fontos, hogy az esküvőn odafigyelj, hogy mennyit nyomkodod a telefonod.

Nem illik például aznap vagy az előző napokban a menyasszonynak írogatni minden apró jelentéktelen részlettel kapcsolatban, hiszen gondolj bele, hogy neki mennyi egyéb dolga van, amire figyelnie kell.

Ha valamivel kapcsolatban elbizonytalanodsz vagy kérdésed van, inkább az ismerőseidtől kérdezz először, hátha ők is tudnak segíteni.

Sok esküvőn kérik mostanában, hogy ne posztolj Facebookra vagy Instagramra az ifjú párról, hiszen biztosan ők akarnak lenni az elsők, akik megosztják a profi képeket.

Ha van ilyen kérés, akkor próbáld meg tiszteletben tartani, hogy ez nem a te nagy napod!

Kéretlen kommentek

Ha a vacsorával, a dekorációval vagy a menyasszony ruhájával, esetleg a zenével kapcsolatban van véleményed, azt nem szerencsés az ifjú párral az esküvő alatt közölni.

Ha esetleg van valamilyen ételérzékenységed, azt jó, ha az esküvő előtt tudatod a párral, hogy tudjanak valamilyen alternatívával készülni neked, ha pedig a dekorációval kapcsolatban gondolod, hogy a barack és a rózsaszín nem illenek össze és te sokkal szebbet képzelnél, az is maradjon meg magadnak.

Ha a saját esküvődre készülsz, látni fogod majd, hogy mennyire hosszadalmas, bonyolult és kompromisszumokkal teli egy ilyen nagy esemény megszervezése.

Egy dologra azonban biztosan nincs aznap szükség, a rosszízű kommentekre.

Túl sok alkohol

Lehet, hogy egy átlagos szombati bulin előfordul veled, hogy túl sokat iszol és emiatt több figyelem hárul rád, esetleg ápolni kell vagy haza kell kísérni.

Ez egy bármilyen bulin néha belefér, de ha egy esküvőn történik meg, az több, mint gorombaság.

Nem illik ugyanis elterelni a figyelmet az ifjú párról, akiknek ez életük nagy napja, amire több hónapon át készültek.

Ne te legyél az, akit haza kell vinni, támogatni kell, és ne te legyél az, akit utána gondosan ki kell vágni az esküvői videó bizonyos jeleneteiből.

Nagy hírek

Ha egy esküvőn vagy, arra a napra valószínűleg pont elég hír, hogy a barátaid vagy az ismerőseid összeházasodtak.

Még abban az esetben is, ha neked is van valami nagy bejelentenivalód pont azon a napon, akkor is érdemes magadban tartani vagy vármi vele legalább egy napot.

Emlékezz vissza a Jóbarátok egyik kultikus jelenetére Monica esküvőjén – nem akarhatod elterelni az ifjú párról a figyelmet azzal, hogy vacsora közben vagy a mosdóban bejelented vagy valakinek elkotyogod, hogy babát vársz vagy eljegyeztek, hiszen ezzel teljesen eltereled a figyelmet arról, amiért aznap összegyűltetek.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást