A férfiak félnek az erősen domináns nőktől, ezért nem is próbálkoznak náluk

A férfiak félnek az erősen domináns nőktől, ezért nem is próbálkoznak náluk

Címlap / Szerelem / Szex / A férfiak félnek az erősen domináns nőktől, ezért nem is próbálkoznak náluk

Te is úgy tippelnél, hogy a domináns, magabiztos alkat az, amelyik felkelti a férfiak érdeklődését? Vagy éppen ellenkezőleg: ők azt szeretik, ha megmaradhatnak a vezetői pozícióban?

Manapság az általános narratíva még mindig az, hogy a férfiak előnyben részesítik azokat a nőket, akik hajlandóak alárendelődni akaratuknak. Mindezt úgy, hogy sok férfi tiszteli, elismeri a nők erejét, kitartását, hozzáállását. A felmérések azt támasztják alá, hogy a férfiak többsége szívesen érintkezik, vagy létesít kapcsolatot erősnek megítélt nőkkel sőt, gyakran fantáziálnak is róluk. Azonban, amikor „élesben” kellene teljesíteniük, vagy felmerülne a lehetősége annak, hogy egy ilyen nő mellett éljék le az életüket, akkor csak kevesen vannak azok, akik nem visszakoznak. 

A legnagyobb pornóoldalak minden évben megosztják statisztikájukat a világgal és jelentést tesznek arra vonatkozóan, éppen melyik pornó-kategória számít népszerűnek. Ezeken a listákon az utóbbi években a 10. hely környékén tanyáztak azok a filmek, amikben a nők az irányító felek. Talán ebből arra következtetsz, hogy egyáltalán nem népszerű körülményről beszélünk, de annak tekintetében, hogy egy-egy portálon akár több száz különféle kategória van, az első tízbe bekerülni nem annyira „vészes”. Szóval egyértelműen jelentősége van legalább a fantázia világában a nők férfiak feletti uralma – de a jelenség nem ennyire egyszerű. 

Az elmúlt években megváltozott a tendencia ezen a területen is

Dr. Brandon klinikai szakpszichológus szerint a férfiak keveset nyernek abból, ha túlságosan alárendelik magukat a nőknek. Ugyanakkor az elmúlt években meghatároztak egy olyan „férfi-típust”, akik egyenesen prioritásként kezelik, hogy erős nők tetszését nyerjék el. Ők a simp-ek. Simpnek az számít, aki túlzott figyelmet és szimpátiát tanúsít valaki iránt, jellemző módon olyan személyt helyezve imádata központjába, aki nem viszonozza hasonlóképpen az érzéseit. Az erős nőkre kivetítve ezt a leírást ezek a hetero férfiak nagyon komolyan veszik a célt, hogy megnyerjék maguknak az ideális jelölteket. Az sem zavarja őket, ha túlságosan alázatosak lesznek, és más férfiak (vagy nők), ezért elítélik őket. 

Egyre több történet kering olyan 30 év körüli férfiakról, akik 40-50 éves nőknek csapják a szelet. Egyes nők ezt nagyra értékelik és még vonzóbbnak, ezáltal pedig erősebbnek érzik magukat, míg mások sértőnek, vagy sokkal inkább szánalmasnak tartják ugyanezt. Ennek ellenére azok a férfiak, akik az ilyen „nőtípusokat” preferálják, mindent megtesznek a cél érdekében. Azok pedig, akik nem szeretik a befolyásos nőket, nyilván nem szeretnének összejönni az érettebb hölgyekkel. 

Egyszerű kihívás, vagy annál jóval több?

Brandon elmondta, sokszor hallja, hogy a férfiak kihívásként tekintenek arra, hogy olyan barátnőjük vagy feleségük legyen, aki így, vagy úgy, de sokat letett az asztalra. Kedvelik az ilyen nők intelligenciáját, erejét és izgatja őket, hogy ágyba bújhatnak velük. Izgalmas számukra egy olyan nő, aki tudja, mit akar és nem fél azt megszerezni. Szóval vonzó, ha valakinek van kellő mértékű szexuális tapasztalata, nem pedig túlságosan félénk, óvatos, vagy éppen szégyellős és távolságtartó. Azt hiszem, ezzel talán nem mondtunk túl nagy újdonságot, szerintem mindannyian tapasztaljuk, hogy ez az igény egy általánosan elterjedt nézet a férfiak körében.

Ezzel szemben ironikus, hogy azok a nők, akik Brandonhoz érkeznek terápiára, gyakran éppen azt sajnálják, hogy nem találnak olyan férfit, akire fel tudnának nézni. Nem érzik azt, hogy egy érett, erős férfi a társuk, több magabiztosságot, határozottabb fellépést várnának el, nem pedig egyre kevesebbet. Szeretnék, ha a férfiak (megint?) átvennék az irányítást a magánéletben és a hálószobában is. Örülnének, ha inkább vezetnék őket, nem pedig irányítást követelnének tőlük. 

Mire utal mindez?

Leginkább arra, hogy mindkét nem változtatott az igényein, de kevés kivételtől eltekintve talán mindenki visszavágyik az eredeti felálláshoz.

A férfiak sokszor félnek, hogy nem tudnak megfelelni az erős nők igényeinek, ezért nem mernek kapcsolatba bonyolódni velük, vagy, ha mégis megteszik, eszükben sincs megpróbálkozni az irányítással.

Ezt egyébként a valóban befolyásos nők valószínűleg nem is engednék, nem férne bele a megítélésükbe az ellenkezője. Plusz, ha engednének, akkor alighanem azzal a varázsuk is elveszne.

Ehhez képest a nők titkon mégis igénylik, hogy kevésbé kelljen dominálniuk, irányítaniuk. Közben viszont egyértelműen szeretnék, ha lenne beleszólásuk abba, mi történik a magánéletükben és a hálószobában. Szóval nagyon úgy fest, hogy teljesen mást sugallunk, mint amire vágyunk, aminek sajnos egyértelműen negatív következményei vannak már most és továbbiakra számíthatunk hosszútávon. 

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!