Ezért olyan jó csókolózni! 7 különös tény, amit eddig nem tudtál róla

Ezért olyan jó csókolózni! 7 különös tény, amit eddig nem tudtál róla

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Ezért olyan jó csókolózni! 7 különös tény, amit eddig nem tudtál róla / 2. oldal

A férfiaknak előjáték, a nőknek gyengédség

Ugyanez a tanulmány azt is kimutatta, hogy a férfiak gyakrabban tekintenek a csókolózásra úgy, mint a szeretkezés előszobájára, és sokan jogos elvárásnak érzik, hogy a csókolózást szex kövesse – általában úgy is írták le a „jó csókot”, mint valamit, ami végül szexhez vezet.

Ez megmagyarázza a tanulmány azon eredményét is, miszerint a nők gyakran érzik úgy, hogy csókolózás közben a partnerük nyomást gyakorol rájuk, és nem akarja beérni a gyengéd puszikkal.

Nem egyformán fontos

Érdekes adalék, hogy a tanulmány szerint a rövid távú, alkalmi kapcsolatokban a felek leginkább a szexuális kapcsolat előtti csókot tartják fontosnak, míg a hosszú távú kapcsolatokban az együttlét alatti, és utáni csók is ugyanolyan fontos a partnerek számára.

A kutatók azt is megállapították, hogy azok az emberek, akik vonzóbbnak találják magukat, nagyobb szerepet tulajdonítanak a csókolózásnak is – kérdés persze, hogy magabiztosságuknak köszönhetően szeretnek ennyire csókkal csábítani, vagy éppen a csókolózás szeretete tette őket ennyire magabiztossá?

És hogy miért is olyan jó csókolózni?

Az Arizonai Állami Egyetemen Kory Floyd és munkatársai véletlenszerűen választottak ki 52 párt – köztük olyanokat is, akik már régóta együtt voltak – majd a résztvevőket két csoportra osztották, és az egyik csoportba került párok tagjait megkérték, hogy a következő hat hetes periódusban csókolják meg egymást sokkal gyakrabban, mint ahogy korábban tették.

Az eredmény? A vérvizsgálatok és kérdőívek azt mutatták ki, hogy a többet csókolózó párok jobban viselték a stresszt, csökkent a koleszterin szintjük, de még a viszonyukat is mélyebbnek és stabilabbnak írták le, mint korábban. A csókolózás tehát nem csak az önbizalmat és a szerelmet erősíti, de a fizikai állapotunkra is jó hatással van – talán ez a valódi oka annak, hogy ilyen hosszú ideje űzzük.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást