Szerelem / Szex

10 érdekes dolog a női önkielégítésről

Pedig rendkívül fontos és kijelenthetjük, hogy szinte olyan szükséges életünkhöz, mint a fogmosás. Íme tíz meglepő tény a női önkielégítésről. 

1. Kifejezetten egészséges

Az önkielégítés nemcsak jó érzés, a testünknek is jót tesz. Ez főleg a felszabaduló endorfinnak köszönhető, ami enyhíti a szorongást, a remegést és még a menstruációs görcsöket is megszűntetheti. 

2. Természetes fájdalomcsillapító 

Ahogy az előbb említett görcsöket, így gyakorlatilag minden más fájdalmat is enyhít egy kiadós orgazmus. Ha például fáj a fejed, aszpirin helyett az is hatásos, ha a csúcsra segíted magad. 

3. Nyálat nem ajánlatos „használni” hozzá

Egy kutatás bebizonyította, hogy azok a nők, akik ujjaikat nyállal síkosították, nagyobb arányban kaptak el fertőzéseket. Ez azért van, mert a nyál megzavarja a hüvelyi baktériumflórát, tehát szerencsésebb sikosítót használni.  

4. A nőstény majmok is csinálják

A tudósok sok állatfajnál figyeltek meg önkielégítést és a mókusok, szarvasok és rozmárok is magukhoz nyúlnak olykor, de az emberszabású majmok nőstényei még eszközt is használnak ennek érdekében: Előfordul ugyanis, hogy bottal elégítetik ki magukat. 

maestro15/depositphotos.com

5. Nem leszel tőle pattanásos

A férfiakat a szüleik azzal ijesztgetik, hogy megvakulnak a maszturbálástól, a lányokat pedig azzal, hogy pattanásos lesz tőle a bőrük. Természetesen egyik sem igaz, habár abban van valami, hogy orgazmus alatt kissé megemelkedik a tesztoszteron-szintünk. Ez azonban csekély mennyiségű felszabadult hormon, így nem kell attól félni, hogy kipattogzunk emiatt. 

Érdekel további 5 pikáns tény? Lapozz egyet, ide kattintva >>

6. Egyeseknek kéz nélkül is megy

A Rutgers Egyetemen vizsgáltak olyan nőket, akik anélkül is eljutottak a csúcsra, hogy magukhoz értek volna. Ezek a hölgyek egyszerűen az orgazmusig „gondolták magukat” és az MRI vizsgálat is bebizonyította, hogy agyuk azon részei gyúltak fel a tetőpontot elérve, mint azoknál, akik a természetes módot választották. 

7. Sőt, sporttal is!

A medencecsont körüli izmok stimulálása is segít egyeseknek abban, hogy kéz nélkül önkielégítsenek. Ritka, de bizonyos nők attól is el tudnak élvezni, hogy guggolnak, vagy a lábaikat emelgetik. Az izmok ritmikus megfeszülése és elernyedése eredményezhet orgazmikus összehúzódásokat. 

8. Megelőzi a vaginális atrófiát

A hüvelyi atrófia az érzékeny nyálkahártya sorvadását és elvékonyodását jelenti, melynek oka elsősorban a hormonális változásokban keresendő, és főként a változó korban lévő nőket érinti. A nem használt izmok bizony a testünk minden területén elsorvadnak, így a hüvelyben is. Ezen hatékonyan segít a rendszeres önkielégítés. 

9. Nincs szükséged semmilyen segédeszközre

A kezed a legjobb barátod, illetve – ha szükséges – egy jófajta sikosító. A közhiedelemmel ellentétben egy nőnek semmilyen szexuális segédeszközre nincs szüksége ahhoz, hogy önkielégítéskor elérjen a csúcsra. Persze aki preferálja a tárgyakat, nyugodtan használhatja őket, de ügyeljen a higiéniára és minden eszközt alaposan mosson el használat után. 

10. Előfordul, hogy nem mindig sikerül eljuttatni magad a csúcsra

Ez is teljesen természetes és nem kell aggódni miatta. Hormonjaink állandó mozgásban vannak és vannak napok, amikor alig várjuk, hogy hazaérjünk és magunkhoz nyúljunk, míg máskor akár hetekig semmi kedvünk hozzá. Az izgalmi állapot ciklikus és változatosan jön-megy, így nem kell félni, ha nem mindig sikerül eljuttatnod magad a tetőpontig. 

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást