8 elpusztíthatatlan balkonnövény tűzforró erkélyekre

8 elpusztíthatatlan balkonnövény tűzforró erkélyekre

Címlap / Otthon / Kert és terasz / 8 elpusztíthatatlan balkonnövény tűzforró erkélyekre / 2. oldal

Csupros harangvirág

A színes virágtölcsérekkel díszített növény a romantika korának egyik legnépszerűbb virágja volt, de ma is sokan szeretik, nem véletlenül. A kétnyári növény virágait a második évben hozza, ekkor már a meleg, napsütéses helyeket szereti a legjobban.

Ha nem vagy nagy kertész, vásárolj olyan harangvirágot, ami már szirmokat hozott – ezeket ugyanis nagyon egyszerű tartani, és az erkélyen is jól fogják érezni magukat.

Hibiszkusz

Az egzotikus külsejű hibiszkusz hatalmas, buja virágokat nyit, és tavasztól őszig színesbe öltözteti az erkélyedet. Kifejezetten imádja a napsütést és a meleget, de a földjét nyirkosan kell tartani.

A hibiszkuszt tavasszal és ősszel érdemes megmetszeni, hogy több virágot hozzon. Így is elég nagyra fog nőni ahhoz, hogy kellemes árnyékot borítson a forró balkonra.

Leander

A gyönyörű, fürtökben virágzó leander mediterrán hangulatot varázsol az erkélyedre. Nyár elejétől egészen őszig nyílik, és egyik legáldásosabb tulajdonsága az, hogy minél több napfény éri, annál gazdagabban virágzik – feltéve, hogy elég vizet és tápoldatot kap.

Bár mind közül az egyik legszebb balkonnövény, fontos tisztában lenned vele, hogy minden része erősen mérgező, így kisgyereket vagy házi állatot inkább ne engedj a közelébe.

Cserjés margitvirág

A margitvirág szívós természetének köszönheti népszerűségét: szinte kiirthatatlan, ráadásul fehér, sárga vagy rózsaszín virágai tavasztól egészen októberig nyílnak, de ha bent telelteted, akár egész évben is virágozhatnak.

Kifejezetten kedveli a napos helyeket, a vízigénye azonban viszonylag magas. A bokros változatokat nagyobb virágtartóba is ültetheted, de a kisebb fajták balkonládában is jól mutatnak.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást